Vučić susretima sa Bilčikom i Mišelom završio dvodnevnu posetu Briselu

Vesti 26. apr 202118:21 > 22:24 9 komentara

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao sa u Briselu sa stalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

On je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ objavio fotografiju sa Bilčikom uz komentar „važni razgovori u Briselu se nastavljalju“.

Vučić boravi u poseti Briselu gde se, drugog dana posete sastao sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Žozep Borel je nakon sastanka sa predsednikom Srbije rekao je da EU očekuje od Srbije da ispuni reformsku agendu, posebno po pitanju vladavine prava i slobode medija, kao i da je važno jače usklađivanje Srbije sa spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije.

Vučić je susretom sa Šarlom Mišelom završio dvodnevnu posetu Briselu.

Osnovne teme razgovora predsednika Srbije sa najvišim zvaničnicima EU bile su ubrzanje evrointegracije Srbije, infrastrukturni projekti i izgradanja pruge Beograd-Severna Makedonija, kao i nastavak dijaloga sa Prištinom.

Bilčik: Pozdravljam snažnu podršku predsednika evropskoj budućnosti Srbije

„Poseta predsednika Vučića Briselu dolazi u važnom trenutku za evropsku budućnost Srbije. Stoga cenim posvećenost predsednika domaćim reformama, koje će biti presudne u ubrzanju puta Srbije ka EU. Pozdravljam snažnu podršku predsednika evropskoj budućnosti Srbije, što je podvukao na našem današnjem sastanku“, naveo je Vladimir Bilčik u izjavi.

„Imali smo otvorenu diskusiju o stavu Evropskog parlamenta o procesu reforme Srbije u EU i o međustranačkom dijalogu u Srbiji koji je podržao EP. Uverio sam predsednika Vučića u moju punu institucionalnu posvećenost i podršku evropskoj budućnosti Srbije“, naveo je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare