Vučić: Veliko hvala Španiji na podršci koju pruža Srbiji

Vesti 23. feb 202215:31 > 17:37 21 komentara
Instagram / @buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Madridu sa španskim kraljem Felipeom VI, kao i sa premijerom ove zemlje Pedrom Sančesom.

Svečani doček u čast predsednika Republike Srbije, objavio je Vučić na Instagramu uz fotografije sastanka sa španskim kraljem kojim je počeo jednodnevnu posetu Španiji.

Vučić će se sastao i sa španskim premijerom Pedrom Sančesom.

„Veliko hvala Španiji na podršci koju pruža Srbiji“, objavio je Vučić na Instagramu uz kratki video snimak početka susreta sa Sančesom.

Najavljujući Vučićevu posetu španska agencija EFE napisala je da će predsednik Srbije, populistički nacionalista Aleksanadar Vučić, u Madridu prisustvovati potpisivanju ugovora o kupovini dva vojno-transportna aviona Erbas C-295, koji se proizvode u Španiji.

EFE podseća i da je Srbija kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU) i zemlja koja je, uz Crnu Goru najviše napredovala na tom putu, ali za ulazak mora, između ostalog, da normalizuje odnose sa Kosovom i dodaje da je Španija jedna od pet zemalja EU koje ne priznaju nezavisnost koju je bivša srpska pokrajina jednostrano proglasila 2008.

Oni će prisustvovati potpisivanju ugovora o kupovini dva vojno-transportna aviona Erbas C-295, koji se proizvode u Španiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare