Vučić se izvinio vinarima iz Istre: To što ja nešto ne volim ne znači da je loše

Vesti 07. mar. 202111:30119 komentara
Podeli:
ALEKSANDAR VUCIC Vino
Izvor: Izvor: TANJUG/INSTAGRAM/ BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se danas svim vinarima iz Istre zbog izjave koju je dao u jednom intervjuu za sarajevske medije gde je rekao da je istarska malvazija "loše vino koje ništa ne valja", "da ne može da se pije", i da Srbija proizvodi puno bolja vina.

„Napravio sam veliku grešku u intervjuu, zbog koje se kajem. Ne zato što sam rekao ono što ne mislim, ja svakako nisam veliki ljubitelj malvazije, ali nemam pravo da vređam trud i rad vinara koji marljivo rade da svoj proizvod prodaju na tržištu“, izjavio je Vučić u videu objavljenom na njegovom Instagram nalogu „Budućnost Srbije“.

On je zamolio sve vinare u Istri da mu oproste zbog te izjave.

„Jer to što ja nešto ne volim, ne znači da nije dobro. Da im kažem hvala unapred što su prihvatili ovo moje izvinjenje a ja ću voditi računa da takve greške više ne pravim“, poručio je Vučić.

Reagujući na Vučićevu ocenu o ovom vinu, gradonačelnik Pule Boris Miletić pozvao je predsednika Srbije da dođe u Istru „ako želi nešto da nauči o vrhunskom vinu, saživotu i toleranciji“.

„Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju“, saopštio je Miletić koji je predsednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i poslanik u hrvatskom Saboru.

Miletić je Vučiću skrenuo pažnju na to da je rad i trud istarskih vinara prepoznat u celom svetu te da istarska vina redovno dobijaju zlatne medalje na svetskim takmičenjima, prenela je agencija Hina.

Komentari

Vaš komentar