Vučić sa Raisijem: Zahvalni smo Iranu na doslednom stavu o nepriznavanju Kosova

Vesti 22. sep 202218:07 12 komentara
Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem na marginama Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je, kako se navodi, ponovio zahvalnost predsedniku Raisiju na doslednom, čvrstom i principijelnom stavu Irana o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova uprkos brojnim pritisicma, što Srbija posebno ceni.

Dodaje se da je Raisi naglasio da će Iran nastaviti da se pridržava načela poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih zemalja, te da će pozicija njegove zemlje po ovom pitanju ostati nepromenjena u slučaju Srbije, u skladu sa principima međunarodnog prava i Povelje UN.

Čvrsti odnosi sa UAE

Svestrana saradnja i čvrsti uzajamni odnosi između Srbije i Ujdinjenih Arpaskih Emirata od ogromnog su sveobuhvatnog značaja, imajući u vidu ne samo fascinantan napredak ove zemlje u svim oblastima, već i sve uticajniju poziciju koju zauzima na međunarodnoj geopolitičkoj sceni, objavio je predsednik Vučić na Instagramu.

On se danas u Njujorku sastao sa ministrom za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, na marginama Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

„Uvek odlična radna atmosfera na sastancima sa našim prijateljima iz UAE“, naveo je Vučić na Instagramu, ističući da je sa šeikom Al Nahjanom „razgovarao dugo i otvoreno o svim bitnim aktuelnim pitanjima, ali i o konkretnim projektima od obostranog interesa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare