Vučić sa premijerom Norveške: Ima prostora za bolju ekonomsku saradnju

Vesti 06. maj 202214:33 5 komentara
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u razgovoru sa premijerom Norveške Jonasom Garom Storeom odnose dve zemlje kao veoma dobre i sadržajne na svim poljima i naglasio da postoji prostor za unapređenje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, uključujući i ekonomsku saradnju između dve zemlje.

On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao značaj Srpsko-norveškog poslovnog foruma i mogućnosti za saradnju koje on otvara.

Povezane vesti

Pozvao je norveške investitore da u narednom periodu pojačaju prisustvo na srpskom tržištu.

Govoreći o evropskom putu Srbije, Vučić je naveo da, iako Norveška nije članica Evropske unije, mnogi segmenti zajedničke bilateralne saradnje imaju poseban značaj za proces evrointegracija Beograda, pogotovo u oblastima u kojima je Norveška pomogla Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa sa EU.

Kada se radi o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik je ponovio da on za Srbiju predstavlja jedini pravi put za nalaženje kompromisnog rešenja i dodao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen tom procesu u cilju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu.

Dvojica državnika su razgovarali i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni, pri čemu je Vučić ponovio principijelne stavove Srbije, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare