Vučić sa predsednikom Izraela: Priznanje Kosova bilo razočaranje za Srbiju

Vesti 10. avg. 202111:28 > 11:43201 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Izraela Isakom Hercogom i tom prilikom naglasio da je priznanje nezavisnosti Kosova od strane Izraela bilo "razočaranje za Srbiju i njene građane", saopšteno je iz predsedništva.

Povezane vesti:

Vučić je izrazio želju da Srbija sa novim rukovodstvom Izraela, kojem je poželeo uspeh u radu, unapredi bilateralne odnose, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije je izrazio očekivanje da će predsednik Hercog i Izrael nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije.

Vučić i Hercog su izrazili očekivanje da će dve zemlje uspostaviti češće kontakte, kako bi redovno razmatrale teme od zajedničkog interesa.

„Smatramo veoma važnim da Srbija i Izrael, kroz saradnju, daju doprinos političkom i mirnom rešavanju svih sporova, sukoba i otvorenih pitanja“, rekao je predsednik Vučić.

Sagovornici su izrazili interes za unapređenje vojno-ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti energetike, kulture, obrazovanja i sporta.

Komentari

Vaš komentar