Predsednik Srbije sa Cvijanović i Dodikom: Dodatno usaglašeni stavovi

Vesti 24. nov 202211:50 6 komentara
Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Republika Srpska (RS) u Srbiji "uvek imati nekoga na koga može da se osloni" i da će ukoliko može, Srbija uvek pomagati RS na svaki mogući način.

Vučić je kazao da je na sastanku sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskom članicom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović rekao da je dogovoreno da ove nedelje bude formiran tim predstavnika Srbije i RS koji će konkretizovati ideju o izgradnji Memorijalnog kompleksa Donja Gradina.

„Spremni smo da uložimo desetine miliona u taj projekat, dogovor je da Srbija učestvuje sa 80 odsto sredstava“, kazao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Pročitajte još:

Naveo je da su na današnjem sastanku sa liderima RS „dodatno usaglašeni“ stavovi između Srbije i RS koji su kako je rekao, najčešće gotovo jedinstveni.

„Razmotrili smo političku situaciju, govorili smo o problemima koji postoje u regionu. Upoznao sam ih sa situacijom na Kosovu i Metohiji, o razgovorima koje smo do pred ponoć vodili sa Briselom o situaciji na Kosovu i Metohiji“, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da su razgovarali o podršci koju bi Srbija pre kraja godine trebalo da uputi opštinama Drvar, Kostajnica, Dubica i Nevesinje.

„Razgovaralo smo i o aerodromu u Trebinju, o drugim infrastrukturnim projektima. Trgovinska razmena sa BiH je sve veća i u prvih devet meseci je na nivou od oko 2,3 milijarde evra. BiH je šesti spoljnotrgovinski partner Srbije a mi se približavamo tome da uskoro budemo njihov partner broj jedan“, kazao je Vučić.

Predsednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je očigledno da „medjunarodni faktor“ u ovom periodu dodatno pritiska Republiku Srpsku i Srbiju da pristanu na politička rešenja koji oni nameću

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare