Vučić sa Bocan Harčenkom: Teški dani pred Srbijom u dijalogu sa Prištinom

Vesti 28. maj. 202114:338 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan Harčenkom o situaciji u regionu i planiranom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Predsedništva.

Govoreći o dijalogu, Vučić je rekao da su teški dani pred Srbijom, ali da će u Briselu uložiti mnogo energije da, kao i u svakoj prilici, štiti državne i nacionalne interese Srbije, boreći se za kompromis.

Ambasador Bocan Harčenko je potvrdio aktivnu podršku Rusije radi odbrane normi međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Srbije, navodi se u saopštenju.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana.

U razgovoru o ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije, Vučić i ambasador Bocan Harčenko istakli su da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku Srbije, kao i kvalitetu života građana.

Vučić se zahvalio na dopremljenim novim količinama vakcine Sputnjik V, koje su odmah uključene u proces vakcinacije u zemlji.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar