Vučić sa Abazovićem u Davosu: Pozvao sam ga da se pridruži Otvorenom Balkanu

Vesti 25. maj 202210:21 > 14:04 9 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem, objavio je Vučić na svom Instagram profilu.

„Odlična prilika da se Dritanom Abazovićem tokom Svetskog ekonomskom foruma razgovaram o bilateralnim pitanjima, ali da ga još jednom pozovem da nam se pridruži na sastanku inicijative Open Balkan na Ohridu“, napisao je Vučić. To je bio prvi susret dvojica zvaničnika od kako je Abazović postao premijer.

Sledeći sastanak regionalne ekonomske inicijative Otvoreni Balkan, čiji deo su Srbija, Albanija i Severna Makedonija, biće održan 7. i 8. juna na Ohridu.

Abazović: Odnosi sa Srbijom prioritetni

Abazović je na svom Tviteru napisao da Crna Gora ulaže maksimalne napore da se na Zapadnom Balkanu promoviše politika regionalne saradnje, pomirenja, suživota i bolje ekonomske povezanosti.

„Odnosi sa Srbijom su prioritetni – spremni smo na intenzivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkom interesa“, napisao je Abazović posle sastanka sa Vučićem.

Vučić je jutros, takođe, učestvovao na sesiji „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“, koja je bila zatvorena za javnost.

Naveo je da je imao tešku raspravu o budućnosti Zapadnog Balkana sa evropskim i regionalnim liderima.

Na toj sesiji su učestvovali, pored Vučića i Abazovića, i premijer Kosova Aljbin Kurti, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsednica Evropske banke za obnovu i razvoj Olid Reno Baso, predsednik Svetskog ekonomskog foruma Borge Brende, potpredsednica Evropske investicione banke Đelsomina Viljoti, premijer Grčke Kirjakos Micotakis, premijer Hrvatske Andrej Plenković i Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik EU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare