Vučić razgovarao sa Hilom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Vesti 08. dec 202214:59 25 komentara
TANJUG/ RADE PRELIÆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i naglasio da je Srbija posvećena dijalogu Beograda i Prištine i pronalaženju kompromisnog rešenja, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Pročitajte još:

Ambasador Hil ponovio je da je za SAD dijalog okvir za rešavanje otvorenih pitanja.

Vučić je istakao da je Srbija posvećena političkom dijalogu i pronalaženju kompromisnog rešenja za održiv, bezbedan i prosperitetan suživot Srba i Albanaca, dodajući da je za Srbiju očuvanje mira i stabilnosti jedan od ključnih prioriteta, navodi se u saopštenju.

Vučić je na svom Instagram profilu „buducnostsrbijeav“ napisao da je „ukazao ambasadoru Hilu na značaj angažovanja SAD u sprečavanju daljih eskalacija izazvanih gotovo svakodnevnim jednostranim i nelegalnim potezima privremenih prištinskih institucija i da je ponovio neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština“.

On je ponovio da Srbija ostaje posvećena održanju mira i stabilnosti ali da je i jasna u odbrani svog naroda i nacionalnih interesa.Vučić i Hil razgovarali su i o bilateralnim odnosima i evrointegracijama, navodi se u saopštenju.

Vučić je naglasio važnost daljeg jačanja političke i ekonomske saradnje Srbije i SAD, te su dvojica sagovornika razgovarali o mogućim zajedničkim projektima.

Govoreći o evrointegracijama, Vučić je obavestio američkog ambasadora o ;rezultatima Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana, održanog pre dva dana u Tirani, kao i o reformama na kojima Srbija naporno radi, prvenstveno zbog boljeg života i budućnosti svojih građana.

Ambasador Hil je ponovio punu podršku SAD evrointegracijama i reformskim procesima u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare