Vučić: Protest protiv Prajda organizovala osoba osuđena za nasilje u porodici

Vesti 15. avg 202219:04 > 19:31 170 komentara

Iako ga, posle obilaska prikaza vojne opreme na Banjici, novinari nisu pitali za jučerašnju protestnu šetnju protiv Europrajda u Beogradu, predsednik je o njoj sam govorio. Prebacio je novinarima što mu nisu postavili pitanje o tom događaju, već, kako kaže, samo pokušavaju da otežaju i onako tešku poziciju Srbije.

POVEZANE VESTI:

„A što me ne pitaste, sinoć smo imali mnogo brojniji skup protiv Europrajda, 4.650 ljudi je bilo, poput najvećih skupova ikada koje je opozicija skupljala. I neću da vas pitam znate li ko je organizovao taj skup sinoć. Pričate o porodičnim vrednostima oni koji su osuđeni za porodično nasilje, neću ni da pričam o opojnim drogama i o svemu drugom“, rekao je Vučić.

„Da nemamo struju, i da isključujemo struju na svakih šest sati, rekli biste: “Ajde da skidamo ovu đubrad’. Da kažemo da imamo paradu, reći ćete nam: ‘Aha Vučić i gej frendli njegovi drugovi’, i ‘Vučiću pederu’, itd. Ako kažemo da nemamo paradu, onda ćete da me napadnete i da kažete: ‘Kriv si Vučiću zato što vladavina prava u Srbiji ne postoji i nisi u stanju da zaštitiš seksualne manjine’ i sve drugo. Hajde kažite mi, ljudi, šta u stvari hoćete od države“, dodao je predsednik.

Podsetimo, sinoć je u Beogradu održan protest protiv Europrajda u organizaciji neformalnog udruženja „Za odbranu porodice“, a sledeći je zakazan za 28. avgust.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare