Vulin – budi predsednik svih Srba, Vučić – Aleksandar je veći diktator

Vesti 18. jul 202119:16 > 19:42 260 komentara

Nakon nekoliko iznenadnih skupova Srpske napredne stranke, bez prisustva medija, danas skup povodom rođendana koalicionog partnera Pokreta socijalista uz medijske ekipe. Na 13. godišnjicu stranke stigao je i predsednik države, gde je dobio i poklon, zapravo poziv, da postane predsednik svih Srba.

 

Stigli su članovi Vulinove stranke iz cele Srbije. Više od 50 autobusa dovezlo je narod u sportski centar „Šumice“. Bio je to skup na kojem je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljen i kao predsednik svih Srba. Najava se Vučiću navodno nije dopala.

Povezane vesti

„Kažu za mene da sam diktator, ali sad sam shvatio da je Aleksandar veći diktator od mene. On je pisao ove najave, ja se nikada u najave nisam mešao“, rekao je Vučić.

Ko je veći dikatator Aleksandar ili Aleksandar, i zašto, nije se dalje raspravljalo, ali ideju ujedinjenja svih Srba jasno je predočio lider Pokreta socijalista.

„Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje srpskog sveta, zadatak ove generacije političara jeste da objedini Srbe gde god budu živeli. A vi gospodine predsedniče, preuzmite odgovornost i kandidujte se za predsednika Srbije. Drugima ne verujemo i nećemo im verovati. Nema vremena da neko drugi postane predsednik svih građana Srbije i svih Srba, ne odustajte“, poručio je Vulin.

Mandić: Da granice ne postoje u našim glavama

andrija mandić
N1

Srbima preko granice ideja Aleksandra Vulina se dopada. Andrija Mandić iz crnogoroskog Demokratskog fronta kaže da već rade na njenom ostvarenju.

„Srbi iz Crne Gore, Srbi iz Republike Srpske, Srbi iz Makedonije, te granice koje postoje među nama da ne postoje u njihovim glavama, a onda ćemo bolje sarađivati, bićemo bliži jedni drugima, na kraju jedan smo narod“, napomenuo je Mandić.

„Jedini naš gazda sme da bude Srbija“

Pre nego što postane predsednik svih Srba, kako to želi Vulin, Vučić mora da pobedi na izborima za predsednika Srbije i već kao i obično, unapred zna šta će i ko tražiti.

„Glavu našu i nije mi teško da kažem, jer su to više puta ponovili i glavu naše dece tražiće najgori u Srbiji. Ali ne samo oni, tražiće i neki spolja, a ja ne želim da se udvaram da se dodvoravam i ne želim da sarađujem sa onima koji imaju svoje nalogodavce svoje gazde i koji primaju novac u inostranstvu. Jedini naš gazda sme da bude Srbija i njeni građani, a ne interesuju me ni ambasadori, njihovi ministri niti bilo ko drugi“, istakao je u svom govoru predsednik Srbije.

Poruka Zorice Brunclik za Vučića

ZORICA BRUNCLIK
Tanjug/Jadranka Ilić

Da bi slika bila baš kao nekada kada je Vučić bio radikal, a Vulin saradnik Mirijane Marković, prisutne je podsetilo pojavljivanje nekada istaknute članice JUL-a, estradne umetnice Zorice Brunclik

„Gospodine predsedniče Srbije, dozvolite mi da vas pozdravim, da vam poželim mnogo sreće i od Boga zdravlje, da uspete u svemu što radite za Srbiju i njene građane“, poručila je Brunclik Vučiću.

„Vi ste to izvukli iz konteksta“

Pokret socijalista anketa
N1

Šta o ujedinjenju svih Srba i stvaranju srpskog sveta misle oni koji su bili na skupu Pokreta socijalista a nisu političari?

To vidim kao da Srbi treba da se ujedine„, rekao je mladić koji je prisustvovao ovom skupu.

Ako se ujedinimo bićemo jači„, istakao je stariji učesnik.

To je trebalo odavno da se desi na miran i kulturan način„, ocenio je građanin koga smo anketirali.

Vi ste to izvukli iz konteksta„, smatra gospođa koja je bila na skupu.

Bio je ovo još jedan veliki politički skup otvoren za medije, za razliku od skupova SNS-a, ali zatvoren za pojedine epidemiološke mere.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare