Vučić potvrdio da je Bratislav Gašić imao kontakt s Koluvijom

Vesti 28. jul 202210:57 > 13:42185 komentara
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da je istina da je direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić imao kontakt sa vlasnikom imanja Jovanjica Predragom Koluvijom i dodao da je kontakt bio "bezvezan", kao i da o njemu postoji službena beleška.

„Da, znali smo i o tome smo vam govorili. Treći dan imate moju konferenciju za novinare. Rekao sam vam bili su mnogi ljudi iz VBA, VOA pre svega, i BIA u kontaktu sa njima. I pre svega iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Svi su bili uvezani na različite načine. Bata Gašić nije želeo da sakrije svoj kontakt iako mu je to bilo ponuđeno iz MUP-a“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje N1 prilikom obilaska radova na Kuli Beograd u Beogradu na vodi.

On je dodao da je kontakt bio „potpuno bezvezan“ i da o tome postoje dve službene beleške, jedna u MUP-u, druga u BIA. Kako je rekao, postojao je jedan kontakt.

Vučić kaže da ima apsolutno poverenje u Bratislava Gašića i da je siguran da ništa protiv-pravno nije učinio, a da ako jeste – treba da odgovara.

„Ali nemama nikakav problem da to bude ponovo ispitano, da sve bude ponovo ispitano, i da Tužilaštvo ima potpuni uvid da bi na sudu mogla da se donese konačna odluka“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o Gašiću i Koluviji, Vučić je rekao da se na televiziji N1 tri godine govorilo da su članovi porodice Vučić kriminalci koji proizvode drogu, vlasnici kartela koji su u kontaktu sa Koluvijom, a da su posle tri godine svi priznali laž – od inspektora Slobodana Milenkovića i njegovog advokata do novinarke Jelene Zorić. Istakao je da se niko zbog toga nije izvinio.

Vučić je pohvalio novinarku BIRN-a i Vremena što je objavila da Andrej Vučić nema veze s Koluvijom i istakao da ona nije bez razloga dobila orden. Kako je podsetio, orden joj je dodeljen jer je sa profesionalizmom izveštavala 2020. godine za vreme vanrednog stanja uvedenog zbog koronavirusa.

Protiv vlasnika imanja „Jovanjica“ Predraga Koluvije vode sve dva sudska postupka za proizvodnju više od tonu i po marihuane.

Više javno tužilaštvo u Beogradu više puta je pozivalo inspektora koji je otkrio marihuanu na „Jovanjici“, Slobodana Milenkovića, da da izjavu u svojstvu građanina, a povodom optužbi koje je na njegov račun iznela bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović. Ona je optužila Milenkovića da „pakuje Jovanjicu“, a da kao načelnik Četvrtog odeljenja beogradske policije „radi drogu“.

„Jasenovac nije mit“

Govoreći o Jasenovcu, Vučić je rekao da zloglasni ustaški logor u kome su ubijene hiljade Srba, Jevraja i Roma u Drugom svetskom ratu nije mit, kako neki navode, već strašna istina.

On je istakao da je zbog napada na automobil sa srpskim tablicama na Braču on bio okrivljen, jer je „potegao mit o Jasenovcu“.

Predsednik je pozvao građane Srbije, a naročito Krajišnike da 4. avgusta u 20 sati dođu na centralni gradski trg u Novom Sadu, gde će se obeležiti godišnjica Oluje.

Osvrnuvši se na situaciju na Kosovu i Metohiji, gde se KS tablice menjaju RKS tablicama, on je rekao da je to pitanje bezobzirnosti jedne strane koja misli da može da ponižava jedan narod. „Njih ne zanimaju KS ili RKS tablice, već im je bitno samo da ne budu KM tablice“, kazao je on.

Komentari

Vaš komentar