Vučić: „Potrošio sam unapred“ oko 500 miliona evra – ne za sebe, već za građane

Biznis 19. avg. 202113:47 > 15:22151 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je navode pojedinih medija da je tokom obilaska različitih krajeva Srbije u prethodnih mesec dana "unapred potrošio" oko 500 miliona evra u najave novih investicija, ali i dodao da taj novac nije uzeo za sebe već da su to ulaganja koja su "potrebna građanima".

Odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska Brusa, Vučić je rekao da država ima taj novac i da neće doći do povećanja javnog duga iznad 60 odsto.

Povezane vesti

„Jesam potrošio te pare, ali ne za sebe. To su pare za bolnice, obilaznice, puteve, tunele, gasovod, kanalizaciju. To su stvari koje su potrebne građanima“, kazao je Vučić.

Upitan da li se može očekivati da Krizni štab za suzbijanje koronavirusa donese odluku o pooštravanju epidemijskih mera s obzirom na rast broja novoinficiranih, Vučić je rekao da nije epidemiolog i da ne zna kakva će biti odluka tog tela.

„Naša je molba da se ljudi vakcinišu jer vakcina nikom nije naškodila. Čekam da prođe šest meseci pa da primim treću dozu. To će biti početkom oktobra i jedva čekam. Kao što vidite, još sam živ“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

U Beograd na vodi uloženo više nego što je bilo planirano

Vučić je poručio i da mediji koji kritikuju kompaniju Beograd na vodi da posluje sa gubitkom treba da je pohvale jer je investitor uložio više nego što je bilo planirano.

„Logično je da se izgubi kada se uloži više nego što je predviđeno i umesto da to pohvale što je uložio ogroman novac oni optužuju“, rekao je Vučić.

On je rekao da su ti mediji prvo pisali da je investitor došao da „pokupi pare i kajmak“.

„Sledeće godine će kompanija da zaradi“, kazao je Vučić.

Po pisanju medija kompanija Beograd na vodi je u 2020. godini imala gubitak od 327 miliona dinara. Kompanija Beograd na vodi je saopštila da očekuje da će već u ovoj godini njeni prihodi biti veći od 140 miliona evra, a da je očekivana dobit 25 miliona evra.

Komentari

Vaš komentar