Vučić: U ponedeljak ili utorak stiže još 211.000 Fajzerovih vakcina

Vesti 17. apr 202121:57 > 22:33 24 komentara
Andrej ISAKOVIC / AFP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u ponedeljak ili utorak stiže 211.000 Fajzerovih vakcina, uz napomenu da su vakcine kineskog proizvođača i Fajzera "kao švajcarski sat" što se tiče isporuka.

Posle moje vakcinacije, vakcinisalo se još pola miliona, ali sada čekamo da stignu, rekao je Vučić.

Stiže nam još pola miliona, a znam da u maju stiže još milion iz Kine, rekao je Vučić uz napomenu da Srbija „ima u ugovoru 15 miliona vakcina“.

On je poručio da će Srbija zbog ulaganja u Institut „Torlak“ postati „velesila“ u proizvodnji vakcina, ne samo ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V, već i nove, četvorovalentne vakcine protiv gripa.

Vučić je izjavio da je za obnovu „Torlakove“ zgrade „odmah izdvojeno“ 20 miliona evra preko Kancelarije za javna ulaganja, a da je potrebno još 18 miliona evra za mašine za pakovanje vakcina.

„Samo ulaganje u opremu za četvorovalentnu vakcinu protiv gripa je 100 miliona evra“, rekao je Vučić i dodao da takva vakcina neće početi da se proizvodi odmah ali da „veruje da za četiri godine možemo to da imamo“.

On je rekao da će se u Srbiji proizvoditi i kineska Sinofarm vakcina protiv koronavirusa.

Vučić je govoreći o početku proizvodnje ruske vakcine protiv korona virusa rekao da iz EU nije dobio kritike zbog toga.

„Ne verujem da im smeta ali nisam siguran da su oduševljeni“, rekao je Vučić i dodao da je za Srbiju „dobro“ da bude „na evropskom putu“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare