Vučić poručio Srbima na Kosovu: Videćete ko je vera, a ko nevera

Vesti 28. jun. 202109:44 > 17:0657 komentara
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija "slobodna i slobodarska zemlja", o kojoj ne odlučuje i u kojoj se ne pita niko drugi osim njenih građana, dodajući da su "retke zemlje koje mogu tom činjenicom da se pohvale".

Povezane vesti:

„Sloboda je sveta ali je svet i mir, najviše vrede zajedno“, rekao je Vučić, koji je položio venac na spomenik kosovskim junacima, u Kruševcu, navodeći da je Vidovdan „simbol veličine našeg naroda“.

On je rekao da mladim generacijama „ne smemo da ostavimo sukobe i moramo da ih završimo, da damo sve od sebe da stavimo tačku na smrt i budućnosti obezbedimo život“.

„Srpski narode na Kosovu i Metohiji, neka vam je srećan Vidovdan, neka vam je srećan praznik, poručujem vam – i danas i naveka videćete ko je vera i ko je nevera. Ko će da štiti, a ko nije čuvao Kosovo i Metohiju“, napomenuo je Vučić.

Vučić je položio venac na Spomenik kosovskim junacima u centru Kruševca, koji Vidovdan obeležava kao Dan grada, a ove godine proslavlja jubilej šest i po vekova od osnivanja.

Povodom jubileja u Gradskoj upravi Kuševac održava se posebna sednica Vlade Srbije, kojoj prisustvuje predsednik Srbije.

Komentari

Vaš komentar