Vučić policajcima: Budite još žešći u borbi protiv kriminala i korupcije

Vesti 20. jun 202111:59 > 12:2928 komentara
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na Dan Ministarstva unutrašnjih poslova pripadnike policije da budu "još žešći" u borbi protiv kriminala i korupcije i naglasio da u toj borbi ne sme da ih spreči "partijska knjižica i položaj".

„Vi ste ti od kojih zavisi borba protiv kriminala i korupcije, tražim od vas da budete još žešći u toj borbi i ničija partijska knjižica i položaj ne sme da vas spreči da obavljate zakon“, kazao je Vučić na svečanosti ispred Palate „Srbija“, na kojoj je 1.337 pripadnika MUP položilo zakletvu.

Povezane vesti

Vučić je poručio novim pripadnicima MUP-a da oni čuvaju državu i ocenio da „ne postoji ništa popularnije“ u društvu nego kriviti za sve „državu koja nam sve daje“.

„Hvala što obavljate taj posao, što se suočavate sa ubicama, razbojnicima, ali i onima koji našoj deci daju drogu i ubijaju našu budućnost“, istakao je on.

Vučić je najavio da će biti novih stanova za pripadnike policije i povećanja plata u ovoj i narednoj godini, „jer srpski policijac mora da ima život dostojan čoveka, da bi u skladu s tim mogao da obavlja svoje obaveze“.

On je pozvao sve policajce da sa posvećenošću, trudom i elanom obavljaju svoj posao, jednako štiteći prava svih naroda u Srbiji.

Vučić je rekao da je život policajca težak, a da će on, kao predsednik Srbije, uvek biti tu da im pomogne.

„Kada to kažem, uveren sam da ćete uložiti još više truda i energije, da ćete imati još više snage da se obračunate sa kriminalom, korupcijom i svima onima koji ugrožavaju našu zemlju“, dodao je Vučić.

On se osvrnuo na pređašnju izjavu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji je Vučića nazvao „predsednikom svih Srba“, i kazao da on nije predsednik svih Srba, već predsednik Srbije i svih njenih građana.

„Ali, isto tako nikada neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda samo zato što pripadamo istom rodu. Uvek ću se boriti da pomognemo srpskom narodu, ne dirajući u prava svih drugih“, naglasio je Vučić.

Vučić: Zemunski klan nastao u vreme Đilasa i Tadića

Vučić je kazao i da je Zemunski klan „nastao u vreme“ lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Tokom konferencije za novinare ispred Palate „Srbija“, Vučić je na pitanje o klanu Veljka Belivuka odgovorio da u vreme svake vlasti postoji problem sa kriminalom.

„(Zemunski klan je) ubio premijera (Zorana Đinđića), generala (Boška) Buhu, Gavru (Momira Gavrilovića) na stepeništu ovde u blizini. Sve to u po bela dana. Tek nakon tih ubistava krenuo je obračun s njima“, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je „u vreme“ potpredsednice SSP Marinike Tepić „bujao“ narko klan Darka Šarića.

On je najavio da će biti još hapšenja ljudi iz vladajuće strukure u borbi protiv kriminala i onih koji su kršili zakon.

„Time želimo da pokažemo svima da nema zaštićenih i da partijska knjižica neće nikoga štititi“, rekao je on.

Komentarišući izjavu funkcionera Narodne stranke Vladimira Gajića da će nakon smene vlasti biti zabranjen rad Srpskoj naprednoj stranci, Socijalističkoj partiji Srbije i „ostalim derivatima radikala“, Vučić je rekao da se ceo program opozicije zasniva na tome.

„Mi ćemo na izbore izaći sa drugačijim programom – razvoj Srbije, ponos i dostojanstvo građana i najviša stopa ekonomskog rasta u Evropi. Pa neka građani biraju“, istakao je Vučić.

Vučić je ocenio da opozicija ima podršku da pobedi na izborima u Beogradu, ali da će se boriti, a ako ne uspeju, čestitaće „i onda se spremiti za gulage“.

Komentari

Vaš komentar