Vučić, počasni građanin Jagodine: Važno priznanje – mera našeg uspeha

Vesti 17. okt 202115:39 44 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Za mene je važno što sam dobio priznanje, ne zato što to godi taštini svakog čoveka, već mi ovo govori o meri uspeha koji smo napravili, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kojem je predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma uručio povelju počasnog građanina Jagodine.

Ovo mi je još jedan pokazatelj poniznosti koji se mora pokazati prema građanima, rekao je Vučić na svečanoj sednici Skuštini grada Jagodina pvodom 17. oktobra, Dana oslobođenja grada.

Dobio sam, kao mladić, stipendiju Republike Srbije i tada prosečnu platu. To je za mene bila ogromna odgovornost, državni novac kao nagradu za nešto – rad na sopstvenom radu i obrazovanju, rekao je Vučić.

Posle ovoga nemate pravo na neodgovornost i sebi postavite visoke lestvice i tako ćete moći da menjate sebe, Jagodinu i Srbiju, poručio je Vučić učenicima koji su dobili oktobarsku nagradu opštine.

Ništa vam neće pomoći osim rada, dodao je Vučić.

On je rekao da je prosečna plata u Jagodini 449 evra, ali je ona za 100 evra ispod republičkog proseka.

Jedina greška koju je Dragan (Marković) rekao jeste da je nezaposlenost sa 25,9 odsto pala na sada 20 odsto. Ne, ona je ispod 10 odsto, rekao je Vučić.

On je najavio da će do kraja godine u Dom zdravlja stići 64-slajsni skener, vredan 36 miliona dinara.

Dogovorićemo sa lokalnom vlašću i Ministarstvom zdravlja rekonstrukciju jagodinske bolnice, rekao je Vučić, najavljujući ulaganja od 680 miliona dinara u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže.

Mogućnost „kapitalno-intenzivnih“ investicija

On je najavio mogućnost nove investicije,“kapitalno-intenzivne“, kako bi se zaposlili i ljudi sa višom i visokom stručnom spremom.

Marković je izjavio je da će oktobarsku nagradu grada Jagodine dobiti najbolji učenici te opštine, koji su postigli važne rezultate na takmičenjima, uključujući i novčanu nagradu od 50.000 dinara.

Marković je, na svečanoj sednici lokalnog parlamenta povodom Dana opštine Jagodina, izneo ekonomske parametre o broju nezaposlenih, prosečnoj plati, iznosu penzija, kursu evra i istakao da je to samo neki od razloga zašto se nagrada počasnog građanina Jagodine dodeljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je konstatovao da neki od ministara Vlade Srbije ne zaslužuju plate, jer Vučić sve uradi umesto njih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare