Vučić: Pandemijom upravlja “ministarstvo istine”, rejting bitan – život nije

Vesti 28. dec 202120:39 > 20:39 7 komentara
N1

Epidemiji koronavirusa se pristupa “propagandno” i posle Nove godine može se očekivati opterećenje zdravstvenog sistema, izjavio je doktor Vuk Vučić, predsednik Izvršnog odbora udruženja Ujedinjeni protiv kovida. On kaže da bi bilo poštenije da je Krizni štab, koji je danas doneo odluku da dosadašnje odluke nastavljaju da važe, ukinuo i postojeće mere, jer “mi mere nemamo”.

Pročitajte još:

On je u emisiji Iza vesti na N1 kazao da je poenta u “fatalističkom populizmu” i rejtinzima.

“To znači da je ovde život više nema vrednost. Ako je rejting bitan – život nije bitan”, rekao je Vučić.

Na pitanje ko upravlja ovom krizom, kaže kako misli da “tu niko ne razmišlja” i da kompetentnost ne postoji.

“Upravlja ‘ministarstvo za istinu’ koje govori šta je vest, šta je laž a šta je istina”, kazao je on.

Krizni štab je na sednici u utorak zaključio da “sve mere koje su i do sada važile treba da se nastave i u narednom vremenskom periodu”, a sagovornik N1 ističe da bi bilo “poštenije sa njihove strane da su ukinuli i ove mere, jer mi mere nemamo”.

“Ovako je to samo nastavak igrokaza koji oni vode u tom Kriznom štabu”, ocenio je.

Za ponašanje Kriznog štaba kaže da je očekivano, ali “ipak prilično besprizorno”.

Na savet tog tela da građani budu “pažljivi”, dok se istovremeno omogućavaju proslave Nove godine, Vučić kaže da nema komentar.

“Zamislite kako to izgleda lekaru… koji radi u Batajnici, svakog dana dolazi na posao i prolazi hodnicima gde su desetine preminulih u kesama. Završava smenu, odlazi autobusom kući, gleda oko sebe – niko ne nosi masku, mere ne postoje, svuda se reklamira Nova godina. Dolazi kući, pali televizor i vidi predsednika koji reklamira medicinski preparat za kovid. Kako da ostaneš normalan?” kazao je doktor Vučić.

Na pitanje šta nas očekuje posle Nove godine, kaže da je to “ponovo opterećen zdrav sistem”.

On očekuje da će to biti učinak omikron soja, za koji “kažu da je blaži, ali je prodorniji kod vakcinisanih”, i upozorava na posledice koje može doneti u Srbiju, gde je stanovništvo staro.

Vučić govori da se zdravstveni sistem održava samo na ličnom entuzijazmu pojedinaca, dodajući da će situacija u sistemu posle epidemije biti gora.

Ova pandemija je prilično pogodila zdravstvene radnike i pokazala puno propusta društva i zdravstvenog sistema, rekao je on.

“Trebaće nam dosta godina da se vratimo na vreme od pre kovida, ma kakvo ono bilo tada”, upozorio je Vučić.

Upitan da prokomentariše izjavu premijerke Ane Brnabić da niko nije postavio pitanje mera kada su se građani okupljali na protestima i blokadama, Vučić kaže da zdravstveni radnici moraju “uvek da budu na strani života”, i da je protiv okupljanja.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare