Vučić: Opozicija koja je prisustvovala sastanku platiće cenu delu javnosti

Vesti 05. avg 202115:09 26 komentara
Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će deo opozicije koji je prisustvovao sastanku sa rukovodstvom Republike Srpske u Beogradu, "platiti cenu" jednom delu javnosti, kojem je jedino pitanje, kako je rekao, kako da njega "skinu" s vlasti.

Neki od predstavnika opozicije prisustvali su sastanku koji su Vučić i rukovodstvo RS održali u sredu u Beogradu.

„Zadovoljan sam jučerašnjim sastankom, nije lak sastank u kojem imate red tih ljudi iz opocizije, a koji pokušavaju da se ponašaju odgovorno“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladičinom Hanu.

Povezane vesti

On je rekao da deo opozicije koji je prisustvovao sastanku zanimaju nacionalna pitanja poput Kosova i Republike Srpske, dok drugi deo opozicije zanima samo „kako da ga maknu“ i „povratak tajkuna na vlast“.

Komentarišući izjavu zvaničnika Hrvatske tokom proslave akcije „Oluja“ u Kninu, Vučić je kazao da neće o tome da govori do kraja godine, kada će analizirati ekonomske uspehe Srbije i Hrvatske.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je Srbiji, tokom govora na obeležavanju godišnjice akcije „Oluja“ u Kninu, da treba da napusti „jalovu retoriku prošlosti i okrene se politici pomirenja i budućnosti“.

„Nećemo da se stidimo izbeglih, kolone izbeglih, samo zato što su Srbi. Mi se njima ponosimo, oni koji su preživeli, oni su doneli svoje veliko krajiško srce u Srbiju“, kazao je Vučić.

On je rekao da Srbija želi najbolje odnose sa Hrvatskom, ali da neće zaboraviti akcije „Oluju“ i „Bljesak“, kao i logor Jasenovac i Prebilovce.

„Ali, nemojte da nas terate da vam se izvinjavamo zbog toga, što ste nam proterivali stotine hiljada ljudi. To nova Srbija neće prihvatiti“, naglasio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare