Vučić: Ono u šta je pretvorena Savamala je ponos Srbije

Vesti 15. apr 202112:23 > 12:41192 komentara
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti "doživotno ponosan" na to kako je transformisan beogradski kvart Savamala, u kojem su nepoznate osobe u aprilu 2016. godine rušile objekte, uz vezivanje prisutnih ljudi.

„Što se tiče Savamale, odnosno projekta Beograda na vodi, to je nešto na šta ću da budem doživotno ponosan. To je ponos Srbije. A na sudu je pravosnažno presuđeno da nisu oštećeni oni čiji su nelegalni objekti srušeni. A mi smo tamo izgradili velelepne objekte i to je sada jedna od najlepših promenada na svetu“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje šta je bilo sa „kompletnim idiotima“ iz gradske vlasti koji su u tome učestvovali, Vučić je rekao da nije baš tako rekao, već da je mislio da su kompletni idioti oni koji su to radili, i to zbog toga što to nisu radili javno, po danu.

„Da su me pitali, ja bih došao sa bagerom u po bela dana. Ne razumem što bi to neko radio noću, tako sam rekao. Ne zato što su nešto radili, već zato što nisu radili javno“, rekao je on.

Nepoznate osobe porušile su više objekata u kvartu Savamala, u izbornoj noći 24. i 25. aprila 2016. godine. Iako su neki ljudi vezivani i oduzimani su im mobilni telefoni, policija nije reagovala na pozive.

Odgovarajući na tvrdnje da je on nametnuo Dijanu Hrkalović kao državnu sekretarku u vreme dok je ministar policije bio Nebojša Stefanović, Vučić je rekao da na to može samo da se nasmeje i da nema šta da kaže jer svi znaju kolika je to neistina.

Komentari

Vaš komentar