Vučić: Odbrambena industrija Srbije ide u korak sa svetom

Vesti 12. okt 202111:00 > 12:12 21 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na otvaranju 10. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" u Beogradu rekao da će biti nastavljena ulaganja u razvoj i jačanje domaća odbrambene industrije.

On je, na otvaranju sajma naoružanja „Partner 2021“ u Beogradu, podsetivši da je politika Srbija očuvanje mira i stabilnosti, ukazao na značaj jačanje domaće odbrambene industrije i opremanja vojske savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme.

„Kada govorimo o miru i stabilnosti, u svetu interesa je imperativ da nema milostinje za slabe, u svetu interesa postoji poštovanje za snažne i zato je važno da razvijamo našu odbrambenu industriju da bismo mogli da čuvamo mir i stabilnost“, rekao je on.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, razvoj domaće odbrambene industrije je važan i da Srbija ne bi mogla da bude ponižavana i ugrožavana.

Dodao je da je srpska država, kroz sve faze svog trajanja bila poznata po vojnoj industriji, te naglasio da su u poslednjih nekoliko godina i njena vojska i vojna industrija „stavljeni na pijedestal“ narodnog poverenja.

Vučič je ukazao i na i značaj kvaliteta proizvoda i cena domaće odbrambene industrije u, kako je naveo, konkurenciji sa svetskim silama.

„Važno je, suprotstaviti se velikim silama u promociji naoružanja i vojne orpeme, važno je da i po tom pitanju gradimo svoj put i da izaberemo one oblasti u kojima možemo da se takmičimo jer ne možemo u svemu“, rekao je on.

Izrazio je uverenje da domaća odbrambena industrija, velikim radom i zalaganjem, može da sačuva mesto na svetskom tržištu i da pronađe nove partnere.

Na sajmu su predstavljeni složeni artiljerijski i raketni sistemi, savremeno streljačko naoružanja i municija, borbena oklopna vozila, elektronska oprema. novi radari, zaštitina balističke opreme, patrolni čamci…

Međunarodni sajam naoružanja i vojne organizovan je, na Beogradskom sajmu, istovremeno kada i Samit nesvrstanih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare