Vučić: Od prepodnevnih sati kreće uklanjanje barikada

Vesti 28. dec 202223:42 269 komentara
Tanjug/STR

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je, nakon razgovora sa Srbima sa Kosova, da će od četvrtka u prepodnevnim satima krenuti uklanjanje barikada, ali da "nepoverenje nije uklonjeno".

Kako je rekao, „imali su razgovor koji je bio sve, samo ne lak“.

„Ljudi su tražili da bude bez kamera, da bi mogli da kažu sve što misle, izneli svoje strahove, govorili o svemu. I o tome da sam im ja rekao posle referenduma, kada su zabranili glasanje, da ne brinu, da će sigurno moći da izađu na izbore, jer sam verovao strancima, lagali su me. Slagali su me i u julu, kada su rekli ‘pomozi oko ličnih karata, mi ćemo oko tablica’, pa smo imali novu krizu“, rekao je on.

Mišljenja je da smo „danas imali dobar dan za naš narod“.

Pročitajte još

„Ništa se loše nijednom Srbinu nije dogodilo danas. Dobili smo papire koji nama u formalno pravnom smislu nešto znače, moći ćemo da govorimo o pravu i pravdi, tuđim obećanjima. Nema loše stvari“, rekao je.

Pročitao je i zaključak štaba sa barikada u kome su navedene stvari koje oni zahtevaju, kako je rekao, i od njega kao predsednika i od države.

Zahtevali su, kaže, da imaju njegovu podršku za sve što sledi i kažu da „nemaju nikakvu veru u Kurtija“.

„Ukoliko se i dalje nastave hapšenja, zatvoriće sever Kosova zauvek, postaviće barikade koje nikad neće biti sklonjene, i koje će za Prištinu biti granica koju nikad neće preći. Traže obećanje da nikad neće biti priznanja KiM i da je KiM teritorija Srbije. Ja sam tražio od njih da poštuju i ono zbog čega sam došao da ih zamolim da krenu u uklanjanje barikada i pružimo šansu razgovoru, miru i poverenju“, kaže Vučić.

Dodao je da im ostaje da „veruju tim ljudima da će poštovati to što su rekli i sprečiti takvo ponašanje Kurtijevog režima“.

„Ako se to ne desi, sve što mogu da kažem je da, kao što sam i večeras rekao, kakvu god odluku da donesete, mogu i ne moram da se složim sa njom, vaša država će biti uz vas. Što se mene tiče, krenu li da hapse Srbe zbog barikada, sve što posle toga preduzmete, imaćete podršku države Srbije i moju ličnu podrpku“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare