Vučić o prisluškivanju: Nemaju šta da izvuku iz tih razgovora

Vesti 24. jan 202112:38 > 12:50119 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Instagram/ Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je afera sa prisluškivanjem njegovih i razgovora članova njegove porodice bila "veoma bolna u ličnom smislu" ali i dodao da je ponosan "na činjenicu" da nemaju šta da izvuku iz tih razgovora.

Ponovio je da neće da govori o toj aferi, ali je i pozvao one koji su kako je naveo, mislili da ga ucenjuju, da objave prisluškivane razgovore.

„Neću da govorim o tome, rade nadležni na slučaju i to je to. Ni o čemu neću da govorim“, rekao je Vučić gostujući na Prvoj televiziji.

Dodao je da je njegov stariji sin Danilo bio i praćen.

Teško proleće, leto i jesen zbog Kosova

Predsednik Srbije je ocenio i da će na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu „nesumnjivo“ pobediti snage koje se zalažu za Veliku Albaniju što će kako je naveo, stranci potom iskoristiti kako bi na Srbiju vršili pritisak da prizna kosovsku nezavisnost.

Povezane vesti

Vučić je rekao da Srbiju čeka „u svakom smislu užasno teško proleće, teško leto i teška jesen“.

„Svakako će na tim izborima pobediti snage koje insistiraju na ujedinjenju sa Albanijom. To je rekao Ramuš Haradinaj, on je opasan čovek koji očekuje da Aljbinu Kurtiju bude potrebna jedna albanska partija za koaliciju i gura se da bude tu i da kasnije bude izabran za predsednika Kosova. Onda bi imali tu koaliciju za Veliku Albaniju“, ocenio je Vučić.

Dodao je da će posle toga stranci izneti Srbiji ideju da spreči formiranje Velike Albanije time što će kao kompromisno rešenje, priznati kosovsku nezavisnost.

„Zato je važno da pokušamo da sačuvamo snagu Srpske liste ali i da se pripremimo za teške pritiske“, kazao je Vučić.

Neće biti nikakvog ministarstva za izbore

Vučić je izjavio i da nikakvog ministarstva za izbore neće biti.

Komentarišući zahtev dela opozicije da ne budu istog dana održani izbori na svim nivoima, Vučić je kazao da su za 30 godina višestranačja u Srbiji, „od kad imamo demokratske izbore uz sve naše anomalije“, samo jednom bili razdvojeni parlamentarni od lokalnih i parlamentarni od predsedničkih izbora.

Pročitajte i:

„A što da trošimo pare na izbore u januaru pa u aprilu? To su pare kojima možemo da kupimo vakcine“, rekao je Vučić.

U vezi sa zahtevom da njegovo ime ne bude na listama Srpske napredne stranke za sve nivoe izbora, Vučić je kazao da nikome nije smetalo kad je Boris Tadić predvodio sve liste na izborima 2008. i 2012. godine.

„Što im smeta moje ime kad sam najgori, kad sam silovatelj Srbije? Nema na to odgovora. Da li je Tadić bio na svim listama i 2008. i 2012, da li je bio i Dačić, ali njima smeta samo moje ime zato što im to kažu u stranim ambasadama“, kazao je lider naprednjaka.

Radom RTS-a kaže ni on nije zadovoljan, ali „RTS treba da bude objektivan a ne da ima partijska uredništva“ kako predlaže opozicija.

Vučić je izneo niz zamerki na račun opozicije, izmedju ostalog, da su kontrolisali proteste prošlog leta, na kojima su se promovisali „jedan ubica, jedan višestruki kriminalac povratnik i jedan makro“ i više puta ponovio da su ti „kriminalci davali izjave za televizije“.

Potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića optužio je da je svojevremeno „tražio od Amerikanaca da priznaju nezavisnost Kosova, samo da sačekaju da Boris Tadić pobedi na izborima“, a celu nekadašnju vlast kritikovao je što su, kaže „dozvolili pogrom 2004. godine na Kosovu“.

Odbacio je optužbe opozicije da će priznati kosovsku nezavisnost i ponovio da je „zahvaljujući njemu to pitanje vraćeno za pregovarački sto“.

Komentari

Vaš komentar