Vučić o pismu evroposlanika: Mnogima najlakše da svoj bes iskale na Srbiji

Vesti 14. mar 202214:32 > 14:34 75 komentara
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da iza poziva grupe evroposlanika na zamrzavanje pristupnih pregovora sa Srbijom zbog stava prema Rusiji, stoje "uvek isti dežurni mrzitelji" kojima je po njegovim rečima, san da Srbija nikad ni na koji način ne napreduje.

Odgovarajući na pitanja novinara u Vranju, gde je prisustvovao otvaranju pogona turske fabrike Teklas, Vučić je ocenio da je „mnogima najlakše“ da svoj bes iskale na Srbiji i da je zato njena pozicija „delikatnija“.

Povezane vesti:

Prethodno je devet evropskih poslanika iz političke grupe „Obnovimo Evropu“ (Renew) zatražilo od EK da pozove Srbiju da se pridruži stavu EU o Rusiji u svetlu agresije na Ukrajinu i da privremeno zamrzne pristupne pregovore Srbije sa EU i prekine finansijsku podršku ako ignoriše poziv.

Komentarišući slučaj drona iz Ukrajine koji je pao u Zagrebu, Vučić je ponovio da veruje da bi Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije oborilo tu letelicu.

„Neki nemaju čime, a mi imamo najbolje rakete vazduh-vazduh, svakog dana i svako veče imamo ‘er polising’ našeg neba. Ne sme da se pusti bilo šta što bi na bilo koji način moglo da ugrozi naše gradjane. Hrvatska ima izvanrednu kopnenu vojsku, u točkašima su mnogo bolji od nas ali su trenutno slabiji u RV i PVO, zato su i kupili 12 aviona Rafal“, kazao je predsednik Srbije.

Najnovije informacije pratite u BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare