Vučić novinarima čitao delove rezolucije EP – „izgubili se u vremenu i prostoru“

Vesti 26. mar. 202114:10 > 14:45180 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Oni su svojim izveštajem sve sami rekli o sebi, ni reč ne moram da dodam, samo ću pročitati delove izveštaja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji.

Vučić je, novinarima na gradilištu mosta na Savi kod Šapca, pročitao delove rezolucije koji se tiču zdravstvenog sistema i naglasio da Srbija ima opreme, lekova, vakcina upravo jer se nije oslanjala na EU.

On je naglasio da su se u Evropskom parlamentu „izgubili u vremenu i prostoru“, jer Srbija 2021. godine nema nedostatak medicinske opreme.

„Kritikuju se reči Telekoma, koji je sklopio ugovor sa firmom iz EU. Pa šta bi oni, da štite tajkunski kriminal u Srbiji“, upitao je Vučić.

Povezane vesti:

Dalje, nastavio je da čita delove rezolucije, postoji zabrinutost zbog kampanje dezinformacija kako bi se delegitimisala državnost Kosova.

„Ponosan sam što delegitimišem nezavisnost Kosova i to ću da nastavim da radim u inat EU, a u slavu Srbije i ništa mi ne mogu“, poručio je Vučić.

Vućić je rekao da je kosovski premijer Aljbin Kurti stavom o dijalogu sa Srbijom pokazao da najviše voli da razgovara sam sa sobom.

„Neka on gura svoje, time nam jasno pokazuju da dijalog nikad nisu ni hteli“, rekao je Vučić.

Na pitanje o izjavi poslanice Evropskog parlamenta Tanje Fajon koje se tiče kriminala i korupcije u Srbiji, Vučić je rekao da se Srbija bori protiv organizovanog kriminala, ali i pitanja otimanja imovine Jevrejima i spreman je da pruži doprinos kako je Fajon „ukrala“ Moskovicu vilu u Sloveniji.

Naglasio je da reaguje na izveštaj samo da bi građanima Srbije pokazao kako se neki odnose prema Srbiji, u oblastima poput zdravstva, gde nema ni trunke politike.

„Kažu naš zdravstveni sistem pati od nedostatka resursa, mora da su gledali svoje dvoriše“, dodao je on, podsećajući da je Srbija slala nekim zemljama donacije medicinske opreme i da u svom skladištu ima 500 respiratora.

Vučić: Pokazaću tabele, vakcine nas spasile katastrofe

Predsednik Srbije najavio je  da će „narednih dana“ pokazati tabele na kojima se, kako je rekao, vidi „koliko su nas vakcine spasle od katastrofe“.

On je ocenio da je epidemiološko stanje u Srbiji „i dalje teško“.

„Šta god radili, situacija je teška ali morate razumeti i ljude, posebno mlade jer nama niko nije uzeo godinu dana života kao što je korona uzela mladima. Moramo se vakcinisati i požuriti s tim jer bez vakcinacije nema nam napretka države“, kazao je Vučić.

Ponovio je da će narednih „dana i nedelja“ u Srbiju stići „velike“ količine vakcina Fajzer i Sinofarm

„Onda ćemo da idemo po selima da vakcinišemo ljude pa da probamo da u maju vakcinišemo i po 1.000 dnevno“, rekao je Vučić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar