Vučić o izveštaju EP: Možemo da imamo mišljenje, može nam se

Vesti 15. jun 202212:58 > 13:48 44 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji, u kojem se prvi put decidno navodi očekivanje "međusobnog priznanja" Srbije i Kosova, da je to "njihova želja" a da "Srbija može da ima svoje mišljenje".

Odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja dela obilaznice oko Beograda, Vučić je za rezoluciju EP kazao da je reč o čudnoj politici i da „neki ljudi ne poštuju sopstveni pregovarački okvir u kojem se govori o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, odnosno Srbije i Kosova, kako ko shvata“.

„Međusobno priznanje je njihova želja, mi to ne želimo, i svako neka radi svoj posao, oni su važni, mi nismo, ali možemo da imamo mišljenje, može nam se“, rekao je predsednik Srbije i dodao da je spreman da prihvati udarce na svoja leđa jer su „pravda, moral i istina na strani Srbije“.

Vučić je istakao da ne spori značaj usvojenog dokumenta, ali je izrazio uverenje da će i „novi sastav parlamenta i nova vlada potvrditi sve što je on danas saopštio“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare