Vučić o izjavi o Jelisaveti Vasilić: Čist mi je obraz, rekao sam ono što mislim

Vesti 16. jun. 202116:17 > 17:13187 komentara
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na pitanje N1 da li oseća nelagodu što je u ponedeljak žestoko kritikovao članicu Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavetu Vasilić, koja je u utorak preminula, rekao da je on nije žestoko "napao", već da je odgovarao na napade, ali i da je rekao ono što misli.

„Ne, mi smo bili žestoko napadnuti. U nekom intervjuu gospođa Vasilić je rekla da je nešto što radimo sa Rio Tintom deo velike korputivne aktivnosti. Ja sam na to rekao. I naravno kad neko umre da vam je žao. Ali, da li sam rekao onako kako bih reagovao sutradan za svakoga ko bi mi to rekao – da. Rekao sam – pa vi to polazite od sebe, pošto nikakvih koruptivnih aktivnosti nema. Koje ste to koruptivne aktivnosti videli kod Rio Tinta, osim možda kod vlasnika vaše televizije i njegovog pomoćnika (Dragana) Đilasa“, rekao je Vučić, ne propuštajući priliku da spomene lidera SSP i „vlasnika N1“.

Povezano:

Odgovorio je da je rekao ono što misli. „Suština u tome da sam rekao ono što mislim. Da li izražavam saučešće porodici – uvek, podrazumeva se, civilizacijska vrednost“, rekao je Vučić. On u pitanju N1 vidi pokušaj da sve „zloupotrebi“.

Podsetimo, Jelisaveta Vasilić je u ponedeljak, gostujući na N1, rekla da ukoliko Vlada ne da informacije o projektu „Jadar“ kompanije Rio Tinto, onda to nije nikakav kapitalni već koruptivni projekat. Komentarišući tu njenu izjavu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u ponedeljak na TV Pink rekao da Vasilić „polazi od sebe“. „Nije slučajno optuživana za razne koruptivne poslove i ona od sebe, ona ne može da razume da ljudi imaju snove, ona to ne može da razume jer je njihov nivo šta mogu da strpaju u džep“, rekao je u ponedeljak Vučić.

A danas je, na konferenciji za novinare, naveo da nije napadao, već da je „odgovarao na veoma žestoke napade“.

„Ja govorim šta mislim i ne biste verovali koliko mi je čist i obraz i srce i savest. Nisam ukrao ni dinara, ne 600 miliona evra, ni dinara. Nisam ništa bogatiji od toga kakav sam bio pre devet godina. Ništa bogatiji – jer me to ne interesuje, interesuje me šta će iza nas da ostane. A ja vam tražim da mi pokažete bilo koju koruptivnu aktivnost po pitanju Rio Tinta, bilo gde, bilo kada, da je bilo ko iz Vlade u ovo vreme uzeo bilo koji dinar. Trebalo je da ga uzmu neki drugi kad su im davali dozvole, pa nisu uzeli ni dinara za državu. Za sebe – to ne mogu da garantujem“, rekao je Vučić.

Ako govorite o koruptivnim aktivnostima, dajte mi dokaz, rekao je Vučić.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić preminula je u utorak u 81. godini.

Komentari

Vaš komentar