Vučić o glasanju u UN: Moj posao je da štitim zemlju i spreman sam da gutam žabe

Vesti 09. apr 202221:14 106 komentara
Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Svako ko je iole fer, sa lakoćom može zaključiti da se Srbija ponaša u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, moralno, časno, principijelno i odgovorno, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o glasanju Srbije da se Rusija isključi iz Saveta Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Ne možete u politici da donosite odluke koje vam se sviđaju i ježim se neodgovornih koji govore takve stvari, rekao je Vučić novinarima na poligonu „Pasuljanske livade“ posle noćne vežbe „Vatreni štit 2022“.

Povezane vesti

Ako hoćete da se dodvoravamo, uništićemo zemlju za sedam dana, a ja hoću da se borimo za fabrike, ljude, investicije, da možemo sebe da pogledamo u ogledalo kao nacija i verujte, imamo više obraza od nekih koji nam drže pridike, naveo je Vučić.

Pitate kako reagujem na to što je (Dmitrij) Peskov bio odgovoran. Recite mi ime zemlje u Evropi koja jedina nije uvela sankcije Rusiji, jedine zemlje u Evropi čiji avioni lete za Moskvu i Sankt Peterburg, koje je ime male zemlje i nacije? Naša zemlja, je l’ tako, a vi mislite da oni ne znaju takve stvari, predočio je šef države.

To, nastavio je Vučić, što ovde ima neodgovornih tipova koji bi uništili zemlju za tri dana, praveći se da su rodoljubi i patriote, a sole ozbiljnim ljudima pamet. Moj posao kao predsednika je da štitim narod i zemlju i spreman sam da gutam žabe da bi narod imao dignutu glavu, ponos i dostojanstvo, rekao je on.

Mislite da mi je lepo i uživam u tome? Tražim od ljudi poštovanje za odgovornost i da razumeju situaciju u kojoj se nalazimo, a ona nije nimalo laka i jednostavna, rekao je Vučić i poručio da je zahvalan evropskim liderima i šefu Delegacije EU Emanuelu Žiofreu što je Srbija izuzeta iz sankcija za korišćenja Janafa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare