Vučić o blokadama: Vlast ispunila zahteve, nastavak protesta je politička igra

Vesti 03. jan 202212:38 > 12:54 201 komentara
Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je vlast prihvatila zahteve naroda koji je blokirao saobraćajnice u Srbiji, a da je nastavak protesta i blokada sa zahtevom da država raskine sve ugovore sa kompanijom Rio Tinto - politička igra.

„Nikakvih pomeranja, nikakvih novih akcija i delovanja Rio Tinta u budućnosti neće biti dok o tome sami između sebe ne budemo na bilo koji način razgovarali. A kada će to biti, daleko je to vreme, pošto nikakve studije nismo dobili“, rekao je Vučić u kasarni Rastko Nemanjić u Pančevu, gde je prisustvovao predstavljanju protivoklopnog sistema „kornet“.

Predsednik Srbije je naveo da ne vidi smisao protesta „ni danas ni za mesec ni za šest meseci“.

Vučić je naveo da su zahtevi blokada ispunjeni, a da mu je žao što su „morali da izmišljaju njegove izjave da bi nekoga pozvali na neke proteste“.

Prema njegovim rečima, država je uradila svoj deo posla prihvatanjem zahteva, a nastavak protesta je ocenio kao političku igru opozicionih grupacija.

„Sve što ne ugrožava bezbednost ljudi, nemam ništa protiv. Ništa ne izaziva bes ljudi više nego kada ga zaustavite u njegovom slobodnom kretanju i narušavanju njegovih ustavnih prava“, rekao je Vučić i dodao da mu protesti ne smetaju ni u političkom smislu.

Izvor: Tanjug

„Dobio sam informacije o nestalom mladiću, detalje će izneti policija“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je jutros dobio informacije o nestalom mladiću iz Splita, a da će policija izneti detalje.

„Jutros sam dobio informacije i sad čekam nove. Sad tu ima detalja, ali bez veze mi je da govorim detalje, to će policija da vam saopštava. Suštinski nemamo rešenje još uvek“, rekao je Vučić novinarima u Pančevu.

U novogodišnjoj noći izgubio se svaki trag mladiću iz Splita Mateju Perišu (27), a policija je saopštila da intenzivno traga za njim.

Izvor: Tanjug

„Srbi i Bošnjaci da shvate da jedni bez drugih ne mogu da žive“

Vučić je pozvao Srbe i Bošnjake da razumeju da jedni bez drugih ne mogu da žive, i što pre to shvate, to je bolje, jer „mržnja s jedne strane izaziva mržnju s druge, i to nikom nije donelo dobro“.

Vučić je, posle posete 72. Specijalnoj brigadi Vojske Srbije u Pančevu, komentarišući objavu na društvenim mrežama gde se u Priboju policajci vesele uz pesme koje veličaju zločine iz rata u Hrvatskoj i BiH, rekao da je mir jedini izbor i za Srbe i za Bošnjake.

„Moje je da kažem Bošnjacima u Srbiji da je ovo njihova zemlja, jednako kao i moja, i da će biti jednako bezbedni i zaštićeni“, poručio je on.

Vučić je zatražio i od Srba i Bošnjaka da shvate da srpska država neće dozvoliti bilo kakve sukobe, nemire ili ugrožavanje bezbednosti bilo koga, a da će nadležni organi raditi svoj posao i preduzeti zakonom predviđene mere.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare