Vučić: Nisam dobio zarđale kašike od penzionera iz Niša

Vesti 14. jun. 202122:0380 komentara
Podeli:
ALEKSANDAR VUČIĆ
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije tačno da je dobio i vratio zarđale kašike penzioneru iz Niša, o čemu su izvestili mediji. Vučić kaže i da je 90 posto ekoloških pokreta u Srbiji "plaćeno spolja" i da je to legalno, ali se treba zapitati zašto neka austrijska agencija plaća nekog da govori protiv hidrocentrala u Srbiji.

„U Austriji imate 4.500 hidrocentrala, a u Srbiji nemate 100. Objasnite mi kako ćemo da imamo struju, zato što oni hoće da mi nemamo struju. Šta ćemo da radimo kad je ne bude za pet godina“, rekao je Vučić za televiziju Pink i istakao da jedni brinu da će vetroparkovi da unište ptice, a hidrocentrale prirodu, a ne misle kako ćemo da imamo struju.

povezano

Komentarišući izjavu članice Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavete Vasilić da je Rio Tinto bez dokumentacije koruptivni projekat, Vučić je rekao „da ona polazi od sebe“.

„Nije slučajno optuživana za razne koruptivne poslove i ona od sebe, ona ne može da razume da ljudi imaju snove, ona to ne može da razume jer je njihov nivo šta mogu da strpaju u džep“, rekao je Vučić.

Vučić je govorio i o Vojsci Srbije, posebno apostrofirajući poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika: „Video sam da nam onaj Bilčik soli pamet o tome s kim ćemo da držimo vojne vežbe, nek se malo bavi strankom u kojoj se nalazi, svi ti što imaju stranke od nula do dva posto, najviše mrze one koji imaju 20, 30 ili 60 posto“, ocenio je predsednik.

Najavio je da će Srpska napredna stranka oko 20. do 24. oktobra doneti važne odluke, a potom očekuje raspisivanje izbora na više nivoa. Onima koji sumnjaju da neko neće priznati volju naroda, poručio je da je on uvek priznavao izborne rezultate „jer tako rade časni ljudi“.

Vučić je ocenio da Evropska unija nije otvorila ni jedno poglavlje ili „klaster“ u pregovorima o prijemu Srbije jer ima svojih problema, dok „Srbija bolje napreduje od evropskih zemalja“.

Za državu je, kako je rekao, najvažnija snaga rukovodstva i naveo primer Ujedinjenih Arapskih Emirata gde onaj ko vodi državu donosi hrabre odluke, „na primer da li ćete čuvati neke bespravno podignute udžerice ako planirate da napravite ‘Menhetn’ u ‘Beogradu na vodi’ „.

Opoziciji je poručio „da se strašno uplašio kako će izgubiti izbore“, ali će se boriti jer smatra da „oni ne bi radili u interesu države“.

SNS pobedila u 95 odsto mesnih zajednica u Novom Sadu, niko iz SNS nije dovozio džipove

Vučić je kazao i da je SNS pobedila u 95 odsto mesnih zajednica u Novom Sadu u kojima su u nedelju bili izbori za savete th tela, i odbacio tvrdnje da su aktivisti SNS i njegov brat Andrej Vučić u Novom Sadu džipovima dovozili glasače.

„Džipove niko od nas nije dovozio, moj brat nema nijedan džip, niti je ikada imao. Džipovima je u Novom Sadu od političara bio džipom jedino (lider Stranke slobode i pravde) Dragan Đilas“, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Kako je naveo, SNS je pobedila u „39 ili 40“ mesnih zajednica od ukupno 42, i rekao da su na tim izborima protivnici imali kandidate u koje su uložili veliki novac.

On je ocenio da niko nije „ni u vreme najcrnje fašističke propagande“ vodio takvu propagandu kao list „Danas“ i dodao da je njegov brat Andrej otišao u mesni odbor jer na to ima pravo kao neko ko podržava svog brata i politiku stranke koje je član.

„Vidim sad i ovo da sam vratio neke zarđale kašike (penzioneru iz Niša), a nisam ih ni video“, rekao je Vučić o naslovu u tom listu.

On je naveo da nije dobio zarđale kašike, koju mu je navodno poslao penzioner aludirajući na politiku lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja iz 1991. godine.

„U to vreme nisam bio član stranke, nijedne. Nikada se nisam stideo, iako nisam srećan zbog svega što sam nekada govorio ili činio, ali se nikad nisam stideo jer sam nešto osećao, voleo i nečemu pripadao svim srcem“, rekao je Vučić.

Komentari

Vaš komentar