Vučić: Do početka septembra nove mere za podsticaj rađanja

Vesti 27. jul 202113:01 > 13:20 35 komentara
Tanjug / Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa decom sportistima, polaznicima kampa "Srbija te zove". On je najavio da će do početka septembra biti donete nove mere za podsticanje rađanja.

Vučić je posle prijema za decu s Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, koja su u kampu „Srbija te zove“, rekao da će te mere imati tri dela, a prvi je povećenje finansijskih naknada za trudenice i porodilje s čim sada ima „nekih zakonskih poteškoća“.

Uz to, „važno je da dalje uprostimo i debirokratizujemo procedure za vantelesnu oplodnju (i) da povećamo broj godina za koje finansiramo telesnu oplodnju“, rekao je on.

Vučić je rekao da očekuje da će finansijski i drugi podsticaji „bar donekle“ pomoći da bude više dece. Rekao je da se najmanje dece rađa gde žive najbogatiji u Srbiji, a dece je više u siromašnim krajevima.

„Nema rezervne otadžbine“

„Srbija je vaša otadžbina i nadamo se da ćete u nju da donesete svoju pamet i ljubav“, rekao je Vučić i poručio deci da kao što nemaju rezervne roditelje nemaju ni rezervnu otadžbinu.

Deca su Vučiću poklonila dres sa svojim potpisima.

„Danas sam posebno srećan što mogu da budem sa 214 dece iz Evrope, sveta i regiona. Ponosan sam što mogu da vidim našu decu iz dijaspore od Frankfurta do Kijeva, od Amerike do Australije, to je posebna prilika i posebna čast da ih upoznamo sa Srbijom i Beogradom i da im kažemo da je Srbija njihova otadžbina i da će to uvek da bude. Živela Srbija“, stoji u objavi ovim povodom predsednika Srbije na društvenoij mreži Instagram.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare