Vučić „nema pojma“ ko ga obezbeđuje, o incidentima na stadionu „nije obavešten“

Vesti 27. jul 202119:12 75 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nekoliko navrata je na posebnim konferencijama i u specijalnim emisijama govorio o istrazi koja se vodi protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka. Pošto je istraživački portal KRIK objavio Belivukov iskaz, predsednik Srbije poručuje da prvi put čuje da su članovi te kriminalne grupe obezbeđivali inauguraciju, kao i posetu Novom Pazaru. Vučić, kako kaže, nije obavešten ni da je na utakmici Partizan - Dunajska streda u Beogradu bilo incidenata posle pogrdnog skandiranja grupe navijača.

Ko je u policiji opstruirao istragu „ubistva na šinama“ iz januara 2017. godine ni posle četiri godine nije poznato. Još se prikupljaju dokazi, kaže predsednik Srbije o tome ko je pomogao da Veljko Belivuk i Marko Miljković posle toga budu pušteni na slobodu.

Ali, iako su se još tada dovodili u vezu sa kriminalom, članovi grupe Veljka Belivuka bili su na inauguraciji Aleksandra Vučića. U medijima su objavljene fotografije na kojima se vidi kako neke od građana i novinare odvode sa trase kojom je trebalo da prođe novi predsednik Srbije.

Povezane vesti

„Što se tiče inauguracije i atletskog stadiona, 2016. i 2017. ni za koga od ljudi… Prvo ja ne znam ko je bio i gde je bio, niti ja mogu nekom da zabranjujem, prvi put čujem za neki atletski stadion u Novom Pazaru“, rekao je Vučić.

„Pojma nemam ko je bio u Novom Pazaru, prvi put sam to čuo od vas, nemojte da se ljutite ako je to trebalo da čujem na nekoj vašoj emisiji, jer ja to ne gledam i pojma nemam o čemu pričate“, kaže on.

„Ovo je Vučićevo Belivukovo obezbeđenje u Novom Pazaru, a ovo isti ti ljude dave novinare na inauguraciji Vučića 2017. godine“, pokazala je potpredsednica SSP Marinika Tepić fotografije u februaru.

Atletski stadion u Novom Pazaru u toku kampanje za predsednika Srbije u martu 2017. godine otvorio je dakle upravo Aleksandar Vučić. I ministar policije Aleksandar Vulin kaže da ne zna kad se šta dešavalo i da on može da govori samo o onome šta je urađeno od kada je preuzeo vođenje policije.

„Kad se šta dešavalo ne znam, ali znam da je ta banda konačno sklonjena sa lica zemlje i da će najveći deo njih, ako ne i svi dobiti zasluženu kaznu i ako ima pravde dobiće doživotnu robiju, oni više osim kroz rešetke sunce neće videti“, kaže Vulin.

A dok je grupa Veljka Belivuka predvodila navijanje na južnoj tribini, sa nje se nisu čula pogrdna skandiranja predsedniku Srbije.

Ponovo su počela ove fudbalske sezone, prvo u Novom Sadu, a onda i u Beogradu, gde je bilo i incidenata kada je grupa mladića upala na istočnu tribinu i pokušala da ućutka one koji su pogrdno skandirali predsedniku.

„Ja nemam pojma o kakvom vi preskakanju tribina govorite i o čemu se radi, možda je to trebalo da vidim opet na nekoj od vaših televizija koje na žalost ili sreću ne gledam, ali bukvalno pojma nemam. Nisam ni čuo da je bio bilo kakav incident, niko mi nije rekao da je bilo ko privođen da je bilo povređenih, da se bilo šta negde dogodilo, to je posao za policiju što bih morao da budem i obavešten o svemu“, kaže Vučić.

Uprkos ovakvim scenama predsednik Srbije tvrdi da su gledaoci na stadionu bezbedni i da će i on ako bude mogao doći da gleda neku od sledećih utakmica.

N1: Jel možete da pozovete decu na takve utakmice?

„Evo ja razmišljam sad, idem u Skoplje 28. i 29. nažalost neću moći ni da gledam, ali ako se dogodi da slučajno Zvezda prođe u neku od sledećih utakmica povešću Vukana na stadion pa neka gleda“, kaže predsednik.

Da li takav poziv može da uputi pitali smo i ministra sporta, ali je predsednik rekao da taj odgovor možemo da dobijemo posle konferencije.

„Ti Vanja ako imaš šta da odgovaraš možeš da ostaneš…“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare