Vučić: Ne treba brinuti o dozama za revakcinaciju, četvrti smo u Evropi po stopi

Vesti 23. jan 202120:12 161 komentara
Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je Srbija četvrta država u Evropi po stopi vakcinacije, dok su ispred nje Velika Britanija, Malta i Danska.

„Velika Britanija je daleko ispred nas, malo ispred nas su Malta i Danska. Očekujem da ćemo u naredna 72 sata prestići Maltu i Dansku i biti drugi“, rekao je Vučić, tokom obilaska radova na uređenju Savskog trga u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Srbija je deveta država u svetu po broju vakcinisanih ljudi na 100.000 stanovnika.

Povezane vesti:

Vučić je kazao da vakcina sada ima dovoljno za još sedam dana, ukoliko se vakcinacija nastavi tempom kao prethodnih dana.

Dodao je da ne treba brinuti o dozama vakcina za revakcinaciju, jer Srbija „neće raditi kao neke zemlje da deli vakcine a ne ostavlja doze za revakcinacije“.

Kako je rekao, danas je vakcinisano 42.000 ljudi, a u Srbiju će stići dodatnih 100.000 doza vakcina ali „ne može da kaže odakle i kako“.

Vučić je rekao da će stići manje „Fajzerovih“ vakcina nego što je predviđeno, kao i da će kasniti ruske vakcine „Sputnik V“ zbog zastoja u njihovim fabrikama.

„Nije problem da kasni, samo je važno da stigne“, ocenio je Vučić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

„Savski trg će biti najlepši u Beogradu“

Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Savski trg biti najlepši trg u Beogradu, „a možda i najlepši u Srbiji“.

„Biće ovo najlepši trg u Beogradu, možda i u Srbiji. Samo da promenimo fasadu na zgradi Pošte i biće neverovatno“, kazao je Vučić.

Kako je naveo, posebno je ponosan što je posle 24 godine popravljen sat na Železničkoj stanici.

On je obišao radove na Savskom trgu sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare