Vučić: Klan Belivuk imao štekove uz neke ambasade, dok sam živ nema mu slobode

Vesti 14. maj 202122:38 > 15. maj 2021 13:27 154 komentara
Andrej ISAKOVIC / AFP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kriminalna grupa Veljka Belivuka "imala svoje štek stanove i uz pojedine ambasade u Beogradu".

Vučić je za televiziju Prva izjavio da ima još mnogo podataka koje treba istražiti o aktivnostima te kriminalne grupe.

„Imaćemo šta da radimo u narednom periodu“, rekao je Vučić i dodao da ta kriminalna grupa više „nema mafijaške jatake ni u tužilaštvu ni u MUP-u kako su ranije imali“, rekao je Vučić i dodao da „dok je živ nema Belivuku slobode“.

On je povodom pronalaska oružja tog klana, među kojima je i ono za probijanje blindiranih automobila, rekao da se može nagađati kome je bilo namenjeno.

„To je oružje sa MUP-ovog skladišta koje MUP s vremena na vreme prodaje, neko ga je kupio i prodao Belivuku. Da li sam ja bio meta ili neko drugi to je već pitanje“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije govorio je o predstojećem samitu Brdo-Brioni, ali i o navodnim pristiscima i planovima za njegovo rušenje.

Vučić upitan da komentariše izjavu za medije nakon sastanka sa Borutom Pahorom, odnosno u susret sastanku grupe balkanskih lidera na samitu „Brdo-Brioni“, objavila je Nova.rs.

Povezane vesti:

„Ja sam na kraju svog mandata, rekao sam ono što sam im govorio milion puta. Šta mogu da mi urade? Da ulože više novca u moju smenu? Ulažu u analitičare, desetine, stotine miliona evra, milijarde. Ti ljudi su menjali granice Srbije, 1990/1991. godine. Ubijali su našu decu, uništavali naše mostove, sela, gradove. Oni su rekli da je to zbog humanitarne katastrofe. Nije lako preći preko takvih neistina“.

„Poslali su mi predlog zaključaka, i u njima stoje da svi zajedno treba da se protivimo promeni granica. Ja sam uveo amandman i to je sad pakao za njih. Ja sam samo stavio da to bude u okviru deklaracije Ujedinjenih nacija“, rekao je Vučić, pa potom govorio o pristiscima iz Vašingtona.

„Glavu dajem, a Srbiju ne dajem. Doći ću svečano odeven, u odelu, kravati, tu će biti velikani političke scene Balkana, a misle sve najgore o Srbiji“.

O Đukanoviću, Milanoviću i milijardama

„Susreti sa njima će biti baš lepi. Nemam razloga da brinem ni da se plašim. Ne širim mržnju prema njima. Nimalo nisam uplašen ni njihove fizičke snage ni obrazovanja…Mogu da usvoje šta god hoće, ali bez Srbije. Nema ništa od ta posla“.

Govoreći o pritiscima, tajkunima koji su uložili, prema njegovim procenama, više od milijardu i 200 miliona u njegovo političko rušenje.

„Ulažu u jedan medij, u drugi medij, u treći medij, u analitičare. Jedan za kog smo mislili da je navijački analitičar – on priča svašta.  Uzeo je 200.000 dolara od američke ambasade. Nije baš toliko lud“, rekao je Vučić.

Još jednom o Vašingtonskom sporazumu

Vučić je ponovio da je odbio da potpiše priznanje Kosova u Vašingtonu.

„Ja sam rekao Netanjahuu: „Vidi Bibi, ti imaš dve ponude“. To sam mu rekao u direktnom telefonskom razgovoru“, rekao je on.

Govoreći o Kosovu, on je rekao da ne želi da bilo kojoj majci vrati dete u kovčegu.

„Čim završimo sa stručnjacima iz regiona, idem u Brisel, i pravo u Prag, a pričaću sa i Stoltenbergom (gen. sek. NATO), a pričaću i sa našim ruskim i kineskim prijateljima“, rekao je on. Ponovio je da jedna od dve najveće sile traži povlaćenje KFOR sa Kosova.

„Želim da to sprečim. Želim da se čuje ranije. Niko iz regiona ne bi trebalo da ruši teritorijalni integritet Srbije. Ako su već Rusi napustili Kosovo, onda neka to radi neko ko je daleko odavde“, dodao je on.

Izvor: Tv Prva

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare