Vučić o mogućnosti da Grčka prizna Kosovo: Nemamo precizne informacije

Vesti 26. maj 202116:36 > 17:25 95 komentara
Foto Tanjug/Strahinja Aćimović

Srpski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da Grčka uverava Beograd da neće priznati nezavisnost Kosova, ali da razvoj odnosa Atine i Prištine "svakako nije najbolja vest" za Srbiju.

„Ne bih da govorim unapred i pre nego što nešto znamo. Pošto je bilo nekih promena u odnosima, očekujem da vidim da li je u pitanju samo trgovinska kancelarija ili nešto više između Grčke i Kosova, kako oni kažu, odnosno Prištine i Atine. Videćemo kako to ide pa ćemo obavestiti javnost“, rekao je Vučić televiziji Pink.

povezane vesti

Posle susreta sa predstavnicima nemačke kompanije „Bizerba“, Vučić je kazao da će „narednih dana biti velikih i važnih konsultacija“ u Beogradu oko Kosova i da zatim očekuje nastavak dijaloga sa Prištinom u Briselu, uz posredstvo EU.

Upitan o spekulacijama da će Francuska „preuzeti palicu“ kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, rekao je da će o tome govoriti u narednim danima, a da je važno da Srbija čuva svoje državne i nacionalne interese.

„O svemu drugom narednih dana. Biće velikih i važnih konsultacija kako ovde u Beogradu, zatim očekujem nastavak dijaloga u Briselu“, rekao je Vučić u izjavi za televiziju Pink, posle potpisivanja ugovora sa nemačkom komapnijom Bizerba.

Na Glavnom odboru SNS u subotu o problemima unutar stranke

Vučić je rekao i da će na sednici Glavnog odbora  SNS u subotu biti reči o ujedinjenju sa strankom Aleksandra Šapića, Srpskim patriotiskim savezom, ali i problemima unutar stranke.

„Naravno da ćemo za razliku od drugih da razgovaramo i o svojim unutrašnjim problemima, nemate porodicu koja nema probleme, tako ima i kod nas u SNS i to moramo da rešavamo“, rekao je Vučić nakon sastanka sa delegacijom nemačke firme Bizerba.

Na pitanje da li će pojedini ministri biti pozvani na odgovornost, on je rekao da ne zna šta znači to „pozvani na odgovornost“, dodajući da mogu biti pozvani na svakoj sednici bilo kog Glavnog odbora ili Predsedništva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare