Vučić: Moj otac je išao na litije, ja ne bih – ne dodvoravam se ni roditelju

Vesti 12. sep 202214:08 92 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je njegov otac učestvovao "Litiji za spas Srbije" u nedelju u Beogradu, ali i dodao da lično ne bi prisustvovao tom skupu.

Vučić je kazao i da nije saglasan „ni sa čim“ što je izrečeno na tom skupu.

Povezane vesti:

„Sinoć je bilo skoro 30.000 ljudi, ali iako poštujem sve ljude bez obzira na razlike, nemam potrebu da im se dodvoravam, čak ni sopstvenom roditelju“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle učešća na sastanku procesa Brdo-Brioni u Sloveniji.

Upitan da li je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović imao „dozvolu“ da učestvuje u litiji, Vučić je kazao da je to pitanje za premijerku Anu Brnabić.

„Discipline u Vladi nema, svako se bori za što više lajkova a ekstremni stavovi uvek dobijaju prednost“, kazao je predsednik Srbije.

Komentarišući odluku eparhije Novogračaničke-Srednjozapadnoameričke SPC da odlikuje lidera radikala Vojislava Šešelja, Vučić je rekao da je to pitanje za predstavnike te eparhije.

„Vi svakog dana odlikujete ubice Srba, na to niste nimalo osetljivi. Kod nas je crkva veoma nezavisna u odnosu na državu. Ne znam kako je kod vas Hrvata, ali mi se veoma ponosimo sekularnošću naše države, to su odavno uspostavljene evropske i svetske vrednosti“, kazao je Vučić.

Dodao je i da „država u sve to ni na koji način nije upletena“.

„Ja vidim da vi čeznete da dođem u Jasenovac da bih mogao na sva pitanja da vam odgovorim, jer sam vam važniji ja nego svi ostali gosti zajedno. Ja uživam u tome i mnogo mi je drago kad vama Hrvatima mogu sve potanko da objasnim. I, hvala vam na tome i jedva čekam da dođem da položim taj cvet i da vam odgovorim na sva pitanja“, kazao je Vučić, obraćajući se novinarki koja mu je postavila pitanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare