Vučić: Mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu spoljnopolitički prioritet Srbije

Vesti 12. jul 202213:195 komentara
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Poljske i predsedavajući OEBS Zbignjev Rau naglasili su neophodnost očuvanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, što je Vučić svrstao među spoljnopolitičke prioritete Srbije.

U saopštenju iz kabineta predsednika Republike navodi se da su Vučić i Rau razgovarali o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Poljske tradicionalno prijateljski i na visokom nivou i naglasio da je neophodno intenziviranje ekonomske saradnje.

On je naglasio da Srbija veoma ceni odličnu saradnju sa OEBS, kao važnim formatom za dijalog o gorućim pitanjima u oblasti evropske bezbednosti, posebno u aktuelnim geopolitičkim prilikama, te zahvalio na podršci koju Poljska pruža, kako Srbiji, tako i regionu Zapadnog Balkana na polju evrointegracija.

Rau je pozdravio ulogu Srbije u OEBS, kojom daje snažan doprinos multilateralizmu i naglasio značaj reformi koje Srbija sprovodi na evropskom putu.

Komentari

Vaš komentar