Vučić: Milanoviću smeta naš ekonomski uspeh, ne pada mi na pamet da ga vređam

Vesti 21. sep 202113:28 178 komentara
vučić tanjug milanović
Tanjug/Strahinja Aćimović/N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne želi uvredama da odgovara na izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o njemu. Vučić je poručio da poštuje hrvatsku državu, ali sa željom da srpska država bude uspešnija u ekonomiji.

Vučić je ocenio da Milanoviću smeta to što će Srbija ove godine preteći Hrvatsku po ukupnom iznosu BDP-a, i to za 300 do 600 miliona evra razlike.

„A nekada su imali 15 milijardi evra prednosti u odnosu na Srbiju“, kazao je Vuić i poručio da na Milanovićeve „niske i plitke uvrede“ neće odgovarati uvredama, već pokazivanjem poštovanja prema hrvarskoj državi, ali sa željom da srpska država bude uspešnija u ekonomiji.

„Ali da ga vređam (Milanovića) ne pada mi ni na pamet, on je izbor građana Hrvatske i time njihova slika i prilika, tako da ja taj narod da vređam ne pada mi ni na pamet“, rekao je Vučić.

Za razliku od predsednika Srbije, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nije se suzdržao od uvreda i u pisanom saopštenju je ocenio da Milanović „spada u gluplje hrvatske političare“.

Milanović je ranije danas ocenio da Srbija „nema snažnu nameru“ da uđe u EU, smatrajući preprekom to što je srpski predsednik Aleksandar Vučić „bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare