Vučić: Ja znam da teža vremena tek dolaze

Vesti 03. okt 202219:19 92 komentara
Aleksandar Vučić
REUTERS/Bernadett Szabo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon samita lidera Srbije, Mađarske i Austrije da je zadovoljan razgovorima o brojnim projektima, a pre svega dogovorom o zajedničkom suprotstavljanju ilegalnim migracijama.

„Verujem da ćemo uspeti da obezbedimo bolju bezbednosnu situaciju i u Preševu, Bujanovcu i Vranju, ali i Kanjiži, Subotici, Malom Iđošu i Somboru. Istovremeno mnogo tehničkih detalja treba da se razradi i narednih nedelja naši timovi će raditi na tome“, rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI:

On je posle razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, ponovio da iščekuje „narastajući volumen sukoba u Ukrajini“, i da veruje da će ekonomsko energetski pritisak biti još veći, ali da mora da se radi.

Povodom razgovora sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u četvrtak u Pragu, rekao je da je to važan susret i da će se videti kako da se obave pripreme za jesen i zimu.

„Ljudi za sada nemaju preveliki razlog za brigu, ali ja znam da teža vremena tek dolaze. Ključna borba će biti kako da sačuvamo nisku cenu struje i gasa, ne samo za građane već i za kompanije da ne izgube mesto na tržištu“, rekao je Vučić.

„Mali i slabi propašće već do 31. marta“

Ocenio je i da je „ključno pitanje ko će da preživi sledeću jesen i zimu“, navodeći da energenti pokreću sve i da od njih sve zavisi.

„Zato je važno da se pripremimo za period pred nama koji neće trajati samo šest meseci. Jer 31. marta ćemo da analiziramo ko je koliko izgubio. Ali ključno pitanje je ko će da preživi sledeću jesen i zimu“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima ovo sada će da bude „samo trijaža, mali i slabi propašće već do 31. mata, oni nešto jači dočekaće sledeću zimu, a ko će da preživi sledeću zimu to će u stvari biti od ključnog značaja“.

On je rekao da ne misli da je moguće tako brzo savladati Rusiju, kako neki to nameravaju, kao što ne veruje da će ruska strana tako brzo da savlada Ukrajinu koja ima tako široku podršku zapadnih zemalja i NATO.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare