Vučić izvređao Radu Trajković posle Kurtijeve odluke: Srpski ološ sa dna kace

Vesti 01. dec 202219:20 > 20:14 573 komentara
Aleksandar Vučić
Oliver BUNIC / AFP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savetnicu, nazvao "srpskim ološem sa dna kace", dok je Kurtiju dodelio epitet "terorističkog ološa".

„Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od jedan odsto, kao i Rade Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na Kosovu i Metohiji. I sada nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe“, rekao je Aleksandar Vučić za Pink.

POVEZANE VESTI:

Dodao je da od Rašiča i Trajković „ne postoje gori“ i da oni nemaju poverenje Srba na Kosovu, „već poverenja zapadnih agentura i terorističkog ološa Kurtija“.

Rekaciju EU na Rašićevo imenovanje, nazvao je sramnom, i naglasio da zbog toga delegacija Srbije neće učestvovati na samitu EU i Zapadnog Balkanu u Tirani.

„Niko iz Srbije neće biti u Tirani 6. decembra, a dolazite lepo, uzimajte dnevnice, naputujte se kako vam se hoće svi vi iz Evrope, svi vi sa Zapadnog Balkana, baljezgajte o tome kako je Srbija kriva za nešto“, rekao je Vučić.

Obraćajući se Kurtiju, Vučić je poručio da „vodi računa da ne povredi nijednog Srbina, zajedno sa kvislinzima koje je izabrao“, jer će Srbi, zajedno sa državom Srbijom „znati da odgovore“.

Srpska lista podržava „svaku reč Vučića“

Srpska lista saopštila je da pruža punu podršku i podržava svaku izgovorenu reč predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako se navodi, na najbolji način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice prema našem narodu na Kosovu i Metohiji i prema državi Srbiji.

Oni kojima su puna usta vladavine prava i poštovanja zakona danas su pokazali najveći mogući stepen licemerja i nespremnosti da stvari nazovu pravim imenom, samo zato što diktator i ekstremista Aljbin Kurti krši prava srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da svojim ćutanjem evropski lideri nastavljaju praksu odobravanja etničkog progona srpskog naroda, a od danas su i direktni saučesnici u nastojanju Kurtija da obespravi i protera Srbe sa svojih vekovnih ognjišta.

Srpski narod pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za istinu, pravdu i bolji život građana Srbije i u toj borbi predsedniče imate punu podršku Srba sa Kosova i Metohije, jer odavde nema nazad, stoji u saopštenju.

Podsetimo, kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, a za Rašićevu savetnicu postavljena je Rada Trajković.

Trajković je za KoSSev izjavila da Vučićeva politika, ali i Milan Radoičić, neće imati uticaja na njen i Rašićev rad, te da će joj jedan od prioriteta biti „razbijanje monopola Srpske liste nad mentalnim promovisanjem Srba“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare