Vučić iz Brisela: Nadam se da je moguće da nekim čudom postignemo kompromis

Vesti 18. avg 202219:47 > 23:52149 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas učestvovao u dijalogu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predstavnicima EU u Briselu, kazao je da je dan bio težak i da ne može da kaže da je uspešno završen.

„Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane Srbije, za celu našu zemlju, i ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se uzdržavam od svih drugih komentara, jer se nadam i želim da verujem da je moguće da nekim čudom postignemo nekakvo kompromisno rešenje u danima koji su pred nama, i zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost“, kazao je Vučić u videu objavljenom na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Dodao je da će se u narednih 48 sati obratiti srpskoj javnosti sa svim činjenicama.

Povezane vesti

„I pre nego što vam se obratim, samo hoću da vam kažem da se borimo za našu zemlju, da tu borbu nastavljamo i jedva čekam da se vratim u našu Srbiju“, poručio je predsednik Srbije.

Posle celodnevnih razgovora dve strane u Briselu, novinarima se jedino obratio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel koji je kazao da danas „nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče, dve strane su se dogovorile da proces mora da se nastavi i razgovor će se nastaviti narednih dana, jer još ima vremena do 1. septembra, ja ne odustajem“.

Navodeći da su najvažnije stvari na dnevnom redu razgovora dve strane, pod posredovanjem EU bile nedavne tenzije koje se tiču primene mera reciprociteta vlade Kosova o registarskim tablicama i ličnim dokumentima koja je odložena za 1. septembar, on je istakao da „međunarodna zajednica ne želi da vidi nove tenzije u narednom periodu i ponovio da će strane biti u potpunosti odgovorne za bilo kakvu eskalaciju na terenu“.

Komentari

Vaš komentar