Vučić i tabloidi „tresli goru, rodio se miš“, Đilas pokazao da nema tajne račune

Vesti 06. maj. 202119:27 > 19:5482 komentara
Podeli:

Lider stranke slobode i pravda Dragan Đilas dobio je dokumenta iz Sosijete ženeral banke iz Švajcarske, koja pokazuju da računi koje su vlast i tabloidi prikazali kao njegove ni ne postoje. Takođe, dokument pokazuje da ni njegova kompanija nema račun u toj banci. Iako je vlast još u martu najavila da će za nekoliko dana biti pokrenuta istraga Uprave za sprečavanje pranja novca - još se ništa nije dogodilo.

Sve je počelo u martu na predsednikovom putovanju po arapskim zemljama. Ulogu novinara preuzeo je Aleksandar Vučić koji je novinarki Pinka postavljao pitanja.

Vučić: Znate li gde je Mauricijus?

Uzelac: Znam

Vučić: Gde?

Uzelac: Pa što je to sad važno?

Vučić: Vi ne znate i nije ni važno, ali oni znaju, njen gazda ima račune na Mauricijusu

Kada je obelodanjeno da Dojče banka ne postoji na Mauricijusu, stigle su nove tvrdnje.

POVEZANE VESTI

Vučić: Imate li račune u Švajcarskoj, samo to? Nemate? Kažite ‘ti si lažov Vučiću’, ja prihvatam odgovor

Odgovor je stigao iz banke u Švajcarskoj.

„Kompanija Open internešnel i Multikom open nema nikakav račun u Švajcarskoj u Sosijete ženeral banci u Cirihu, i ne samo to  – nego je jasno navedeno i da taj račun koji se pojavio u našim medijima ne postoji, niti je ikada postojao“, izjavio je Dragan Đilas.

Navodno razotkrivanje računa Dragana Đilasa počeo je tzv. istraživački tim Večernjih novosti, na Pinku, uz prisustvo ministra finansija pre dva meseca.

„Ja sam apsolutno šokiran, i da vam kažem, kao ministar finansija, ovde i te kako ima posla i za tužilaštvo i za Upravu za sprečavanje pranja novca“, kazao je tada Mali.

I ubrzo se medijski u celu priču uključuje v.d. direktora Uprave za sprečavanje pranja novca Željko Radovanović.

„Mislim da su stekli uslovi za jednju ozbiljnu istragu i aktivno učešće tužilaštva u celom slučaju, svakako Uprava za sprečavanje pranja novca bi dala svoj doprinos u celoj toj stvari“, rekao je Radovanović.

Posle dva meseca nema informacija šta su tužilaštvo i uprava pronašli i da li počela bilo kakva istraga.

„Ova priča moraće jednom da se završi zvanično, moraće Uprava za pranje novca da saopšti da to nije tačno što su tvrdili da je tačno, inače ćemo ostati da živimo u nekoj magli u kojoj svako može da optuži svakoga da ima tajni račun i na njemu novac, a da se sve to samo spinuje. Ali čini mi se da vlastima to tako najviše odgovara da se istina nikada ne sazna“, kaže Milan Ćulibrk iz NIN-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više ne propituje detalje o državama i računima, već sada pominje da ti računi zapravo nisu na ime Dragana Đilasa.

„Neću da pričam o tome što ovde imam račun, ovde nemam račun, a ima ih svuda samo ih negde ima na ime Gergova, na ime onog Paskala, sve prevaranti belosvetski, iznajmljivani da bi uzimali njihove pare, Bog ne može da povata, nema te svetske policije za pranje para koja može da mu uđe u trag gde su sve ti računi“, izjavio je u sredu Vučić na TV Pink.

„Jesi Aleksandre Vučiću, jesi lažov“.

Tako danas Dragan Đilas nije izdržao, pa je prekršio obećanje da se više neće obraćati Aleksandru Vučiću i odgovarati na optužbe njegove vlasti.

Komentari

Vaš komentar