Vučić i Palma zajedno u Jagodini, Tepić „ne sluti“ na dobro u daljem postupku

Vesti 10. jun 202119:07 > 19:10 58 komentara

Tužilaštvo u Kraljevu prikuplja podatke, a javnost čeka odluku da li će pokrenuti istražni postupak protiv Dragana Markovića Palme kog je pre dva meseca Marinika Tepić optužila za podvođenje maloletnica. Marković danas u Jagodini, u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Povod je otvaranje fabrike auto delova, ali da li se time poslala poruka i tužilaštvu?

Uskoro će sreću i dobro raspoloženje i gostu i domaćinu na otvaranju nemačke fabrike u Jagodini pokvariti jedno novinarsko pitanje.

povezano

N1: Dobar dan predsedniče, Milan Nikić, N1. Da li ovim zajedničkim pojavljivanjem šaljete poruku istražnim organima kako da vode istragu?

Jer skoro će dva meseca otkad je Dragana Markovića Marinika Tepić otpužila za pedofiliju, i isto toliko koliko se po nacionalnim televizijama brani sam, dok njegovi koalicioni partneri mudro ćute.

„Ukoliko je za bilo šta kriv, on će itekako da odgovara i niko ga neće štititi, niti ću ga ja štititi niti neko drugi. Samo nemojte da polazite od prezumpcije njegove nevinosti“, rekao je Vučić.

Vučić je otišao pre nego što je Marković odgovorio na pitanja novinara, a Marković mu je rekao „Ideš“. Onda su se i srdačno rukovali.

I tako ode predsednik, ali navodno, neće daleko. Ili mu je dosadno ili već zna šta će Palma reći. A i ko ne bi znao. Jer uporno ponavlja da nije kriv, da Marinika laže, da je Đilasova radnica i da je Đilas nasilnik.

„I sad vi pitate predsednika da li je naše zajedničko pojavljivanje to da me on brani? Ne treba niko da me brani, ja sam se sam prijavio. Ja sam čovek domaćin, porodičan, i oni su izabrali mene zato što ja kad govorim u parlamentu to ima određenu težinu“, rekao je Marković.

Ali nema veće težine od one kad se pojavite u društvu predsednika Srbije, uverena je Marinika Tepić. I to u najosetljivijem trenutku kad se očekuje da Tužilaštvo odluči da li će pokrenuti istražni postupak ili ne.

„Ja duboko verujem da je ovo poruka tužilaštvu. Da je pojavljivanje Vučića s Palmom direktna poruka Tužilaštvu koje je sada kao zapeta puška, to nam je svima jasno“, istakla je Tepić.

I zato sluti da „puška možda neće ni opaliti“.

„Ja zaista sada slutim da je Tužilaštvo u narednim danima bilo spremno da pređe u istražnu fazu. Da to nije tako, sigurna sam da se Vučić danas ne bi pojavio s Palmom u Jagodini“, kazala je Tepić.

Da li su slutnje potrpredsednice Stranke slobode i pravde opravdane, znaćemo vrlo brzo. Uđe li se u istražni postupak, tužilaštvo bi moglo da ima pune ruke posla, jer – tvrdi Tepićeva – svakoga dana ima nova svedočenja protiv Markovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare