Vučić: Hapšenja nemaju veze sa aferom prisluškivanja, to čeka i Niš i Valjevo

Vesti 04. feb. 202115:33 > 16:3442 komentara
Podeli:
Velja Nevolja Veljko Belivuk hapšenje stadion
Izvor: Nova.rs/Vesna Lalić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da današnje hapšenje kriminalne grupe nema nikakve veze sa aferom njegovog prisluškivanja. Dodao je i da se hapšenja nisu dogodila tek kada je na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova došao Aleksandar Vulin, već da prosto "nije moglo ranije".

„Ne mislim da možete da birate trenutak, dugo se radi na svemu ovome. I pošto stalno slušam primedbe oko (Nebojše) Stefanovića, ponoviću još jednom – niko od nas nije idealan, pritom sam ja grešniji od svih. Znam mnogo dobrih stvari koje je uradio Stefanović, kao i nekih loših, znam ih kod sebe i više loših nego kod njega“, kazao je Vučić.

Kaže da su ga o ovoj grupi obaveštavali svi bezbednosni organi.

POVEZANE VESTI

„Nema nikakve veze ova akcija sa prisluškivanjem. Pošto jeste pitanje od velikog značaja, o tome su me obaveštavali i ministar Vulin, i Ana Brnabić, i direktor BIA o svemu što se zbivalo. Reč je o najtežim krivičnim delima – ubistvima, otmicama, trgovini narkoticima, iznudama“, kazao je.

Dodaje da je srećan što su policija i ministarstvo obavili dobar posao.

„I nadam se da će ta borba biti nastavljena, jer to čeka i Niš i Vranje i Valjevo i Suboticu i mnoga druga mesta, ne postoji način da se sakriju i pobegnu. Lepo je misliti da možete sve, ali ako mislite da je u redu da neko vodi politiku – nema tela, pa nema ni dela, a necu vam reći šta sad imamo… Mesecima znate da je nekoliko ljudi nestalo, i pretpostavljate da nisu u životu, ne možete to da kažete niti familiji niti bilo kome, a onda pogledate snimke, kako neko ulazi u neki objekat i nikad iz njega ne izadje. I dalje nemate dokaza da je taj čovek ubijen, i ne možete da hapsite neke osobe“, priča Vučić.

Da li je to moglo pre pet meseci – pa nije, dodao je.

„Kao što vidite, na kraju je država pobedila“, naglasio je.

Izvor: Tanjug

Vučić je rekao i da je veoma važno pitanje eventualne uvezanosti kriminalaca sa državnim strukturama i dodao da „ne misli ništa preterano“ o radu nekadašnje državne sekretarke u MUP-u Srbije Dijane Hrkalović, ali da misli da je kampanja protiv nje preterana.

„Ne mislim ništa posebno o radu Dijane Hrkalović, ali je preterana kampanja, pa je ona kriva i za ono za šta nije kriva… Suviše je sve komplikovano… Ali kad neko raspolaže sa tolikom sumom novca, da ulazi s lakoćom u strukture državnog sistema… Ovog puta je država pokazala da je jača“, izjavio je Vučić.

Podsetio je da je pre desetak dana rekao da je „gotovo sa kriminalcima“.

„Pre 10 dana sam rekao- gotovo je to, samo je pitanje tehnike, gotovi su svi veliki kriminalci u Srbiji, gotovo je s njima, a šta će sud da odluči, to ćemo videti“, kazao je.

Komentari

Vaš komentar