Vučić o rezoluciji EP: Promašila, pogodili me navodi o nedostatku opreme i kadra

Vesti 29. mar. 202122:25 > 22:4580 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ga u rezoluciji Evropskog parlamenta za Srbiju najviše pogodili navodi o nedostatku medicinske opreme i kadra u Srbiji i dodao da mu se čini kao da su u izveštaju promašili i zemlju i vreme.

On je u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Hepi rekao da Srbija ima 570 respiratora u magacinu, da ima 7.000 paletnih mesta sa robom, kao i da Srbija testira visok procenat ljudi, i upitavši da li su lekari koji rade u Srbiji „amaterska radna snaga“, naglasio da Srbija ima procentualno najmanje žrtava koronavirusa, kao i da je tokom pandemije Srbija izgradila dve kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu.

„Nije me to pogodilo zato što ću da izgubim vlast, jer će to svakako da se desi, pitanje je dana, godine“, rekao je Vučić i dodao da mu se čini kao da su u rezoluciji promašili zemlju i vreme.

POVEZANE VESTI

Na navode voditelja da izveštaj izgleda kao da ga su ga pisali opozicioni mediji, Vučić je rekao da su oni koji su za to glasali u Evropskom parlamentu najbolje o sebi rekli i da neće da kaže nijednu lošu reč, a da je obaveza Srbije da to sagleda i vidi šta treba da ispravi.

Vučić je rekao da ako neko pravi objektivan izveštaj i kaže da Srbija nema medicinsku opremu, on nema šta da odgovori i dodao da ga zabrinu notorne neistine.

On je rekao da je Srbija 2012. bila poslednja po zdravstvenom sistemu u Evropi, a da je danas 18. i da je ispred 14 zemalja Evrope.

On je rekao da su pomoć Srbije Italiji mnogi doživeli kao politički udarac, a ne kao solidarnost – „ko je mala Srbija da pomaže velikim zemljama“ i da se to videlo kroz različite izvore.

Naveo je i da plate u Srbiji rastu i da će Srbija po stopi bruto društvenog proizvoda u apsolutnim iznosima stići Hrvatsku.

„Rekli su mi da moramo da budemo skromniji, ponizniji i da niko ne želi da gleda snažniju Srbiju. To su mi u lice rekli važni predstavnici velikih sila“, izjavio je Vučić i dodao da neće da otkriva izvor jer mu je to rečeno na zatvorenim ručkovima i večerama.

On je tokom razgovora rekao da je danas u bolnici u Batajnici od 930 zauzeto 909 kreveta, a u Kruševcu od 450 zauzeto 290 mesta.

Vučić je izjavio i da je zadovoljan što je Srbija mogla da pomogne zemljama iz regiona i da je vakcinacija za vikend bila signal da region zajedno može napred.

„Ako smo bilo kome uspeli da sačuvamo život, to je velika stvar. Zadovoljan sam jer ljude ne delite prema tome kojoj veri pripadaju, u kojoj zemlji žive“, rekao je Vučić i da je Srbija uradila ono što je bila njena dužnost.

On je izrazio nadu da će ljudi u regionu osetiti da zajedno Zapadni Balkan može brže i više.

„Danas Srbija bolje stoji u ekonomiji nego u fudbalu“, rekao je Vučić i dodao da je prošlo vreme kad je Srbija ekonomske neuspehe nadoknađivala sportskim uspesima.

Penzionerima vitamini C, D i cink

Predsednik Srbije najavio je i da će svaki penzioner dobiti od države vitamin C, vitamin D i cink, jer su lekari rekli da je to važno za jačanje imuniteta.

On je dodao da će do 5. ili 10. juna svim penzionerima dostaviti kao znak pažnje količinu vitamina za najmanje dva meseca.

Ponovio je da bi samo slaba i neuspešna Srbija svima bila dobra i on bi bio „najbolji na svetu“.

„Da priznam Kosovo dobio bih Nobelovu nagradu“ rekao je Vučić i dodao da njega zanima šta će istorija reći za 50 godina, a da je i do sada dobio mnogo nagrada koje skoro niko u Srbiji nije dobio.

On je ponovio i da je Srbija od njegovog dolaska na vlast izgradila više puteva nego za sve vreme vlasti Josipa Broza.

Komentari

Vaš komentar