Vučić Erdoganu čestitao 67. rođendan

Vesti 26. feb 202121:47 7 komentara
INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o borbi protiv pandemije koronavirusa, ekonomskoj saradnji dve zemlje i infrasturkutrnim projektima, od kojih je posebno istaknut autoput između Beograda i Sarajeva. Vučić je u razgovoru telefonom Erdoganu čestitao 67. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh u radu, saopštila je služba predsednika Srbije za saradnju s medijima.

Dvojica sagovornika ocenila su da su bilateralni odnosi na najvišem nivou i da Srbija i Turska time daju doprinos stabilnosti celog regiona, a razmotrili su i čitav spektar regionalnih i globalnih pitanja i izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave konstruktivni razgovor, navedeno je u saopštenju.

Vučić i Erdogan razmenili su iskustva u borbi protiv koronavirusa i ponovo istakli da je solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom, a izrazili su nadu da će se Srbija, Turska i čitav svet izboriti sa aktuelnim teškoćama i vratiti se uobičajenim društvenim i ekonomskim tokovima.

Predsednik Srbije Erdogana je obavestio o toku vakcinacije stanovništva u Srbiji, i o tome da Srbija nastavlja da pomaže svojim susedima u procesu imunizacije. Predsednik Turske je rekao da Srbija i time pokazuje koliko su joj važni mir i saradnja na Zapadnom Balkanu, dodaje se u saopštenju.

On je rekao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju, a uz konstataciju da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko 1.000 turskih kompanija, dvojica sagovornika izrazila su nadu da će taj broj biti veći.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare