Vučić: Dok sam živ neću u Hrvatsku na more

Vesti 12. avg 202221:30 > 21:37 368 komentara
REUTERS/Antonio Bronic/File Photo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mora dati sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susedima, ali da ne sme da zaboravi šta je bilo sa srpskim narodom u Drugom svetskom ratu.

Pročitajte još:

Vučić je u intervjuu za Prvu televiziju rekao da više desetina hiljada ljudi svake godine letuje u Hrvatskoj, a da je njegov lični stav da on „dok je živ“ neće da ide tamo na more. Kazao je da ne zamera građanima Srbije koji letuju u Hrvatskoj.

„Oni (građani) koji već letuju tamo su time iskazali svoj stav o svemu, moj stav je da ja tamo ne bih letovao i to je u redu, svako ima svoje mišljenje, i to je suština demokratskog društva“, rekao je Vučić za TV Prva.

On je dodao da nije hteo da ide na more, već u Jasenovac, da pokaže poštovanje prema žrtvama i da je ponovo tražio da poseti to mesto stradanja, ali da se s tim ništa nije dogodilo.

Ponovio je svoju raniju izjavu da je bio šokiran što u Beogradu nema ulice posvećene jasenovačkim žrtvama, niti spomenik.

Vučić je ocenio da je u Hrvatskoj počela revizija istorije.

Kako je rekao, Hrvatska se ljuti zbog obeležavanja zločina na Petrovačkoj cesti, jer žele da pokažu da je akcija „Oluja“ bila „čista“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare