Vučić čestitao Dan nezavisnosti SAD Godfriju i Bajdenu

Vesti 02. jul. 202119:54 > 03. jul. 2021 08:3823 komentara
Podeli:
Izvor: FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD i tom prilikom američkom ambasadoru u Beogradu Entoniju Godfriju uručio je čestitku upućenu predsedniku Džozefu Bajdenu.

„Svakog 4. jula građani SAD slave sećanje na borbu za slobodu i samostalnost, krunisanu u Deklaraciji o nezavisnosti, usvojenoj pre 245 godina, a mi u Srbiji delimo univerzalne vrednosti, oličene u Deklaraciji, da su svi ljudi stvoreni jednaki i da je njihovo neotuđivo pravo – pravo na život, slobodu i težnju ka sreći“, navodi se u čestitki.

Povezane vesti:

„Upravo zbog ideje slobodarstva i inspirisana verom u istinu i pravdu, Srbija je u teškim istorijskim trenucima bila saveznik SAD. U svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, takvi primeri istorijskog savezništva trebalo bi da nam posluže kao putokaz za dalji razvoj naših odnosa“, poručio je Vučić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je dodao da je Srbija opredeljena za snažniju saradnju sa SAD, koje vidimo kao partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju sa različitim izazovima današnjice.

„Uveren sam da naši prijateljski odnosi doprinose miru i stabilnosti u regionu, do čega nam je veoma stalo, kao i promociji demokratskih vrednosti koje delimo, a u korist bezbednijeg i naprednijeg sveta. Dozvolite mi zato da izrazim zadovoljstvo zbog konkretnih koraka u jačanju bilateralne saradnje, kakav je otvaranje regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije u Beogradu“, navodi se u čestitki.

Komentari

Vaš komentar