Vučić: Buduća Vlada neće biti antiruska

Vesti 16. jul 202209:32 > 16:50207 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su prva dva dana konsultacija oko formiranja nove Vlade pokazala da postoji nedvosmislena većina u parlamentu i da veruje da će Vlada voditi politiku u interesu države i naroda.

Vučić je, u obraćanju novinarima posle dočeka prvog aviona i obnovljene aviolinije s Kinom, rekao da je strateško opredeljenje Srbije evropski put, na kome će nova Vlada raditi mnogo  brže, kako bi se zemlja priključila Evropskoj uniji, ali da sigurno neće biti antiruska.

„Vodićemo svoju politiku, u kojoj ćemo odluke donositi sami, u najboljem interesu našeg naroda“, poručio je Vučić.

Prema njegovom mišljenju, Srbija može da docembra postigne mnogo rezultata na evropskom putu, a Vlada će biti sastavljena od ljudi kojima će državni interes biti ispred ličnog i koji će raditi timski.

Izvor: Tanjug

Na pitanje da prokomentariše napade jednog ukrajinskog poslanika i pretnje osvetom Srbiji sa Hrvatskom, Vučić je odgovorio da napadnutoj Ukrajini i njenom narodu želi sve najbolje, a što se tiče osvete Hrvata poručio „neka oni rade svoj posao“.

Vučić je, upitan da li će potpisati novi zakon o policiji, koji zadire u ljudska prava zbog policijskih kamera i identifikacije lica, rekao da nema pojma o čemu se radi.

Ne mogu da se izjašnjavam o nečemu što nisam video, rekao je on, dodajući da Srbija sigurno neće donositi zakone koji nisu u skladu sa evropskim pravilima, ali da u ovom trenutku nema pojma da li će neko nešto da predloži, ali svakako neće pre formiranja novog saziva Skupštine i Vlade.

Komentari

Vaš komentar